De ce apar durerile de gat

Durerile de gat reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme in randul adultilor, dar si una dintre cele mai spontane. Pot fi localizate doar la nivelul gatului si al umerilor sau pot cobori pe brate. Durerea resimtita poate fi una surda, sau similara cu o unda de soc si poate fi acompaniata de alte simptome, precum amorteala sau senzatie de slabiciune musculara la nivelul unui brat. Afla de ce apar durerile de gat, dar si ce poti face pentru a le preveni si a le trata, in cazul in care ascund o afectiune mai grava.

De ce avem dureri de gat?

Gatul si spatele sunt formate dintr-o serie de vertebre care formeaza coloana vertebrala. Aceasta ofera suport capului si protejeaza maduva spinarii, fiind structura care leaga reteaua de neuroni cu restul corpului.

Fie ca stai toata ziua la birou, in fata unui monitor, conduci o perioada lunga de timp sau petreci multe ore cu ochii in telefon, muschii din jurul articulatiilor gatului obosesc si devin suprasolicitati. Prin urmare, cand vrei sa-ti misti gatul, articulatiile nu permit acest lucru, fiind „tepene”. In cele mai multe cazuri, articulatiile suprasolicitate fie provoaca o intindere musculara, fie preseaza pe un nerv si atunci se produce durerea. Pentru a nu mai experimenta durerea de gat, corpul va reactiona „protectiv”, inclestandu-se si dandu-ti impresia ca nu te mai poti misca.

event

Fii atent la ce simptome ai!Fa-ti o programare la neuroaxis

Cauzele durerii de gat

Un gat rigid este de cele mai multe ori rezultatul slabirii muschilor din cauza adoptarii unei posturi gresite. Alte cauze care pot provoca dureri in jurul gatului sunt:

Simptome pentru durerea de gat

Cand se instaleaza, durerea din zona gatului este greu de ignorat. Poate fi resimtita sub forma mai multor senzatii, precum:

Cu ce trece durerea de gat?

Pentru durerile de gat moderate, poti utiliza o serie de remedii acasa, precum: 

Majoritatea durerilor de gat sunt asociate cu o postura gresita a gatului si cu slabirea muschilor din jurul gatului, cauzata de inaintarea in varsta. Pentru a preveni instalarea unei dureri de gat, poti incerca sa:

Cand ar trebui sa mergi la doctor?

Gatul se detensioneaza in cateva zile de la instalarea durerii, fie de la sine, fie cu ajutorul unor exercitii pe care le faci. Insa, daca durerea persista sau chiar se intensifica, este bine sa-ti faci o programare la un medic.

Vizita la medic este indicata si in cazurile in care:

Desi in cazuri rare, durerea de gat poate fi cauzata de o fractura, o infectie, o tumora sau o inflamatie. Pentru a exclude aceste cauze, fa-ti o programare la clinica Neuroaxis, unde medicii nostri vor realiza un consult minutios si vor identifica cauza durerii tale de gat.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up