De ce să alegi clinica Neuroaxis

Expertiza de top

Expertiză de top

Echipa de peste 50 de medici a clinicii este formată din experți în neurologie, imagistică și specializări conexe.

Tehnologie avansată

Tehnologie avansată

Beneficiezi de tehnologie de ultimă generație și de cele mai avansate protocoale medicale.

Abordare multidisciplinară

Abordare multidisciplinară

Diagnostic și traseu terapeutic stabilit în echipă, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Servicii complete

Servicii complete

Diagnostic – Tratament – Monitorizare – toate în aceeași clinică.

Ce este ecografia cardiacă 

Ecografia cardiacă este o investigație bazată pe ultrasunete și este una dintre cele mai importante metode de diagnosticare a afecțiunilor inimii și de monitorizare a pacienților cardiaci. 

Ecografia cardiacă  este nedureroasă și poate fi făcută ori de câte ori o impune situația medicală a pacientului, deoarece nu presupune iradiere. 

Poate fi efectuată inclusiv femeilor însărcinate și copiilor, întrucât nu implică riscuri. 

Din cele două tipuri de ecografii cardiace, transtoracică și transesofagiană, în cadrul clinicii Neuroaxis din București poate fi efectuată ecografia cardiacă transtoracică, care este non-invazivă. 

La ce folosește ecografia cardiacă 

Ecografia cardiacă poate depista numeroase afecțiuni ale inimii și de aceea, este utilizată ca primă intenție dacă prezinți simptome ce ar putea sugera o problemă cardiacă – dureri în piept, suflu cardiac, dificultăți respiratorii (dispnee), capacitate scăzută de efort. 

Malformațiile congenitale, afectarea miocardului, prezența trombilor sau a tumorilor cardiace, toate sunt vizibile la ecografia cardiacă. Efectuarea acestei investigații la primele semne că ceva ar fi în neregulă poate ajuta la prevenirea infarctului sau a unui accident vascular cerebral. 

Găsești aici  toate situațiile în care medicul îți poate recomanda efectuarea unei ecografii cardiace. 

Cum te pregătești pentru o ecografie cardiacă 

Ecografia cardiacă transtoracică nu presupune o pregătire specială a pacientului. Înaintea prezentării la cabinetul medicului, poți mânca și bea ca de obicei, iar medicația, dacă există, nu trebuie întreruptă. 

Singura recomandare este purtarea de haine comode și ușor de dat jos, pentru că trebuie să te dezbraci de la brâu în sus. 

Cum se desfășoară ecografia cardiacă 

Ecografia cardiacă durează, în medie, 15-30 de minute, dar se poate întinde până la o oră, dacă medicul depistează la examinare o afectare cardiacă pe care trebuie să o examineze în profunzime. 

Pacientul se dezbracă de la brâu în sus și se întinde pe pat, pe partea stângă, cu mâna stângă așezată sub cap. Medicul aplică un gel special pe sonda ecografului, apoi plimbă sonda pe pieptul pacientului. Aceasta va transmite imagini cu structura cordului și modul în care funcționează, în timp real, pe monitor, unde vor fi analizate de medic. 

În timpul investigației, în anumite momente, medicul va ruga pacientul să-și modifice ușor poziția sau să-și țină respirația pentru câteva secunde. 

Este o investigație nedureroasă, dar poate apărea senzația unei ușoare presiuni sau a unui disconfort, când medicul aplică mai multă presiune cu sonda într-o zonă mai sensibilă – manevră absolut necesară. 

Ecografie cardiacă – Interpretare 

De obicei, rezultatul ecografiei cardiace îți este înmânat imediat după efectuarea investigației. 

Interpretarea ecografiei cardiace o face chiar specialistul care efectuează investigația. Vei primi un raport detaliat, însoțit de imagini din timpul ecografiei. Cu acest raport vei merge la medicul cardiolog curant, care îți va explica totul în detaliu, va stabili conduita terapeutică (dacă este necesară) și tot el va decide, în funcție de rezultat, dacă sunt necesare alte investigații sau trimiterea către un chirurg cardiolog. 

La clinica Neuroaxis din București avem medici specializați în ecografii cardiace. Te așteptăm la o consultație de specialitate sau pentru investigațiile cardiologice care ți-au fost recomandate de medicul tău curant. Contactează-ne pentru detalii. 

Părerile pacienților noștri

Mihaela Chites

Mihaela Chites

2024-04-12

Clinica de exceptie, multumiri din suflet Dnei Dr Olivia Racila, o profesionista desavarsita, care a explicat cu rabdare, pe indelete si intelesul tuturor.

Gina Goidea

Gina Goidea

2024-04-05

Sunt implicați cu adevărat în a-ți rezolva problema, indiferent de vârstă. De obicei, când te duci cu un bătrân, majoritatea spun ca-i vârstă... mulțumesc celor care le pasă: dnei dr. MATEI ALEXANDRA și dl. Dr. COZMA LIVIU.

Andrei Blaj

Andrei Blaj

2024-04-04

Am facut o consultatie online, totul a decurs foarte bine. Recomand.

Marian Petrice

Marian Petrice

2024-03-28

Am avut ocazia să întâlnesc în această clinică un medic de excepție.

Angelica Geambaşu

Angelica Geambaşu

2024-03-26

Tot respectul pentru Doamna Doctor Zela Cofoian-Amet.Calm, abordare foarte profesionistă de excepție, răbdare și maxim inters pentru pacient.

Scorul de evaluare Google: 4.4 din 5, pe baza 367 recenzii

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi direct în inbox informații esențiale din sfera sănătății creierului.

keyboard_arrow_up