Ce este psihoterapia?  

Psihoterapia e o metoda de tratament, bazata pe mijloace, tehnici si metode stiintifice, utilizata de un psihoterapeut, cu scopul de a diminua sau elimina anumite simptome sau tulburari mintale, stari de suferinta sau comportamente disfunctionale.

Psihoterapia este o competenta pe care atat psihologul, cat si medicul psihiatru o pot dobandi, iar cele doua tipuri de abordari nu se exclud, ci in multe cazuri sunt complementare.

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Cum se realizeaza acest proces?

Psihoterapia presupune un proces complex de autocunoastere cu ajutorul unui specialist, care ghideaza clientul in intelegerea anumitor evenimente din experienta sa, in constientizarea emotiilor traite si a comportamentelor derivate din acestea, in dezvoltarea de noi metode de interactiune si de rezolvare a problemelor, cu scopul de a creea relatii armonioase cu ceilalti, dar si cu sine. Desi majoritatea oamenilor apeleaza la aceste servicii abia in momentul in care simt ca nu mai pot face fata situatiei, cand se simt intr-un moment de criza, acesta nu este singurul rol al psihoterapiei. Este mai degraba un ajutor oferit oricarei persoane, aflata in criza sau nu, in procesul de dezvoltare personala.

In procesul catre echilibru si sanatate mintala este important sa ceri ajutorul fie psihologului, fie psihiatrului. Poti sa urmezi o terapie psihologica in acelasi timp cu un tratament medicamentos prescris de psihiatru. Specialistul ales o sa stie cum sa te ghideze spre ajutorul de care ai nevoie si sa iti ofere suportul necesar

Psihoterapia de cuplu

Relatiile de cuplu sunt foarte complexe si de aceea psihoterapia de cuplu trebuie sa puna accentul pe comunicarea dintre parteneri, mai mult decat pe experientele individuale.

Acest tip de terapie presupune timp, rabdare si deschidere, din acest motiv psihoterapeutul trebuie sa fie in fata cuplurilor o persoana fata de care se pot deschide si care are capacitatea sa empatizeze cu problemele si sa ii ajute sa gaseasca sursa nemultumirilor sau frustrarilor si sa ii orienteze catre solutia optima.

Psihoterapia de grup

Scopul terapiei de grup este realizarea unui cadru cat mai familiar pentru discutarea anumitor probleme psiho-emotionale. Astfel unul sau mai multi psihoterapeuti discuta despre o anumita problema cu mai multe persoane care impartasesc aceleasi dificultati. Psihoterapia de grup ajuta individul sa gaseasca mai usor solutii la problemele sale prin experientele sau sfaturile colegilor de terapie.

Grupurile de terapie abordeaza teme si situatii precum:

 • dependentele de diverse tipuri
 • boli grave sau terminale
 • stari de depresie sau anxietate
 • pierderi in familie sau ale persoanelor apropiate
 • diverse traume (bataie, viol, abuz etc.)
 

Psihoterapia de familie

Aceasta forma de terapie urmareste armonizarea relatiilor familiale sau ajuta in procesul de rezolvare sau depasire al diverselor evenimente grele sau conflictuale ce pot sa apara in interiorul unei familii. Psihoterapia de familie presupune ca in anumite cazuri sa nu fie prezenti la o sedinta toti membrii familiei sau dimpotriva, sa fie invitati la sedinta membrii din familia extinsa, tocmai pentru a se putea gasi canalele cele mai bune de ameliorare a diverselor situatii conflictuale.

Psihoterapia de familie se recomanda in situatii precum:

 • divortul parintilor si separarea copiilor;
 • aparitia unei boli grave la unul dintre membri familiei;
 • moartea unui membru de familie;
 • situatii conflictuale intre unii membrii ai familiei;
 • distantarea dintre parinti si copii;
 • aparitia unor tulburari de comportament la unul dintre membri, ce are impact asupra intregului sistem familial;
 

Durata unei sedinte de psihoterapie este de 50 de minute.

Pret sedinta de psihoterapie

Serviciu

Pret

Pret sedinta de psihoterapie medic psihiatru

280lei

Pret sedinta de psihoterapie psiholog

200lei

Pachet psihoterapie - 4 sedinte medic psihiatru

1000lei

Pachet psihoterapie - 8 sedinte psiholog

1400lei

Testimoniale

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Echipa noastra de specialisti

Articole relevante

Merg la psihiatru, deci sunt foarte bine

General

De ce sa merg la psihiatru?

General

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up