Analize de neurologie

Necesitatea efectuării de analize și investigații suplimentare pentru diagnosticarea tulburărilor neurologice apare pe fondul simptomatologiei variate a bolilor și din cauză că unele manifestări sunt întâlnite în mai multe afecțiuni. Fără analize de neurologie, misiunea medicului de a stabili un diagnostic de certitudine e foarte dificilă. 

Este motivul pentru care după consultația inițială de neurologie, medicul nu pune mereu un diagnostic, ci îi prezintă pacientului concluziile și ce afecțiune suspectează și îi recomandă efectuarea de analize de neurologie și de teste menite să certifice – sau să infirme – diagnosticul de etapă. 

Este foarte important ca pacientul să urmeze recomandările medicului și să revină cu analizele de neurologie și investigațiile imagistice făcute. De acestea depinde precizia diagnosticului și stabilirea celui mai eficient tratament. 

Analize de neurologie și investigații imagistice la Neuroaxis 

Echipa de 50 de medici supraspecializați ai clinicii Neuroaxis din București diagnostichează cu precizie, tratează și monitorizează afecțiunile din sfera neurologică și a specializărilor conexe. Iar majoritatea analizelor de neurologie necesare diagnosticării sunt oferite în clinică. 

Analizele de neurologie sunt în cea mai mare parte investigații. 

La Neuroaxis sunt efectuate investigații precum EEG sau EMG, puncții lombare, explorări otoneurologice și polisomnografii. 

Și investigațiile imagistice recomandate pentru un diagnostic de certitudine al afecțiunilor neurologice pot fi făcute la Neuroxis, clinică gândită și dezvoltată ca „One Stop Shop” pentru pacienții săi. Aici pot fi efectuate, de medici specializați și cu aparatură de ultimă generație, RMN (cerebral, funcțional, de coloană vertebrală și nervi periferici, musculoscheletal, ORL & BMF), CT și ecografii Doppler cervico-cerebrale. 

Scanările RMN și CT sunt printre cele mai importante investigații în stabilirea anumitor diagnostice  neurologice, pentru că oferă imagini detaliate ale creierului, coloanei vertebrale sau ale nervilor periferici. Sunt necesare pentru diagnosticarea unui număr mare de afecțiuni, între care anevrismele cerebrale, scleroza multiplă, AVC, tumori cerebrale, demențe, epilepsie. 

Ecografiile Doppler cervico-cerebrale investighează imagistic vasele extra și intracraniene, identificând blocaje sau stenoze care cresc riscul de AVC.  

Electroencefalograma (EEG) este o analiză de neurologie recomandată în principal pentru diagnosticarea și monitorizarea epilepsiei, dar este utilizată și pentru evaluarea leziunilor cerebrale post-AVC, în tulburări de memorie, tulburări de somn, demențe, psihoze. La Neuroaxis se efectuează video EEG de scurtă și de lungă durată, între 3 ore si 48 de ore. 

Electromiografia (EMG) este analiza de neurologie prin care sunt evaluate funcțiile nervilor și mușchilor și este indicată când pacientul acuză slăbiciune sau durere musculară, dureri de mâini sau picioare, amorțeli, furnicături. 

Puncțiile lombare sunt necesare în diagnosticarea unor afecțiuni precum meningită bacteriană, scleroză multiplă sau hemoragie subarahnoidiană. 

Explorările otoneurologice sunt examinări efectuate pentru identificarea, diferențierea și evaluarea tulburărilor de echilibru. La Neuroaxis sunt disponibile Video Head Impulse Test (vHIT) și Videonistamografia (VNS). 

Iar polisomnografiile (PSG) sunt analize de neurologie recomandate în investigarea tulburărilor de somn. Acestea sunt efectuate la Neuroaxis într-un laborator dedicat, de neurologi cu competențe în somnologie. 

Pentru cazurile în care un diagnostic de certitudine impune, pe lângă analizele de neurologie, și efectuarea unor analize hematologice sau teste genetice, Neuroaxis colaborează cu o serie de laboratoare de analize externe, către care pacienții vor primi îndrumare. 

Alte analize utile in neurologie pentru care poți primi recomandare  

O serie de anticorpi prezenți în afecțiunile neurologice pot fi depistați prin analize hematologice. 

Testele de sânge pentru depistarea proceselor inflamatorii din organism și a bolilor autoimune sunt alte analize recomandate în neurologie pe care specialistul le poate lua în calcul, dacă simptomatologia o impune. 

Și testarea genetică este o analiză utilizată în neurologie, pentru diagnosticarea unor afecțiuni complexe. 

Apelează cu încredere la medicii supraspecializați ai clinicii Neuroaxis din București, dacă ai simptome neurologice. La Neuroaxis beneficiezi de consultație completă, analize de neurologie și investigații imagistice, pentru un diagnostic de certitudine și instituirea rapidă a unui tratament eficient.  

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Neuroștiința din spatele Crăciunului. Cum se activează „circuitul fericirii”

Noutati

Cum ți se schimbă creierul iarna

Noutati

8 motive pentru care creierul tău iubește sărbătorile de iarnă

Noutati
Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up