Ce este EEG (Electroencefalografia)?

Electroencefalografia (EEG) reprezinta o investgatie a activitatii electrice a creierului. Procedura presupune montarea unor electrozi pe suprafata scalpului, care inregistreaza pe ansamblu activitatea electrica a neuronilor.

In plus, electroencefalograma presupune monitorizarea ritmului cardiac, a saturatiei de oxigen si a miscarilor corpului.

EEG si Video EEG

Prin video EEG (inregistrare video simultana cu electroencefalografie) se obtin informatii suplimentare, prin care se poate corela activitatea electrica cerebrala cu manifestarile clinice ale pacientului. Prin video electroencefalografie se determina modificarile electro-fiziologice ale cortexului cerebral, care pot reprezenta malformatii ale substantei cenusii/cortexului, epilepsie, boli genetice, tumori, etc.

Interpretare Electroencefalograma

Electroencefalograma (EEG si video EEG) este interpretata de catre un medic de specialitate, care coroboreaza rezultatele investigatiei cu examenul clinic pentru a obtine un diagnostic cat mai precis.

Investigatia EEG se efectueaza la recomandarea unui medic neurolog, care decide durata pentru care pacientul trebuie monitorizat.

O electroencefalografie (EEG si video EEG) dureaza de la minimum 3 ore, pana la 72 de ore. Daca se efectueaza in timpul noptii, este necesara internarea pacientului in laboratorul de epileptologie.

Pret EEG (Electroencefalograma)

  • pret electroencefalograma (video EEG) de 3 ore – 900 de lei
  • pret electroencefalograma (video EEG) de 8 ore – 1500 de lei
  • pret electroencefalograma (video EEG) de 12 ore (nocturn) – 2100 de lei
  • pret electroenecefalograma (video EEG) de 24 ore – 2800 de lei
  • pret electroenecefalograma de (video EEG) 48 ore – 4200 de lei
  • pret electroenecefalograma (video EEG) cu source localization (Mapping EEG) – 2700 de lei
Calendar
Faceti o programare!
The message was successfully sent.