Ce este un Holter EKG/ECG?

Un Holter EKG/ECG este un dispozitiv medical care functioneaza la fel ca un Electrocardiograf (EKG/ECG), adica inregistreaza activitatea electrica a inimii, dar pe o perioada mai lunga: de 24, 48 sau 72 de ore. Mai precis, inima produce mici impulsuri electrice care fac muschiul cardiac sa se miste. Acest curent electric poate fi inregistrat direct de pe suprafata pielii si astfel medicul specialist are o imagine asupra activitatii cardiace: contractiile inimii, frecventa batailor si a ritmului si a anomaliilor in functionarea corespunzatoare a inimii. 

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Cum se face o monitorizare Holter EKG/ECG?

Monitorizarea Holter EKG/ECG este similara cu o electrocardiograma (EKG/ECG), cu diferenta ca pacientul poate pleca cu echipamentul de monitorizare acasa. Echipamentul consta in electrozi speciali lipiti in zona pieptului pacientului si un monitor care preia semnalul de la acestia. Este o investigatie neinvaziva si nedureroasa si nu afecteaza in nici un fel pacientul. Dispozitivul care inregistreaza este de mici dimensiuni si poate fi purtat de pacient cu usurinta fara sa il incurce in activitatile de zi cu zi.

Cand este necesara o monitorizare Holter EKG/ECG?

O monitorizare Holter EKG/ECG trebuie facuta in urmatoarele situatii:

  • La recomandarea medicului specialist;
  • Dupa un infarct sau in cazul in care suferi de fibrilatie atriala;
  • Daca ai trahicardie (batai rapide ale inimii) sau bradicardie (batai lente ale inimii);
  • Daca ai palpitatii sau daca prezinti factori de risc cardiovascular;

 

Cum trebuie sa te pregatesti pentru o monitorizare Holter EKG/ECG?

Deoarece trebuie sa te dezbraci pentru a putea fi aplicati electrozii EKG, este bine sa porti haine lejere si sa nu ai multe accesorii (bratari, lantisoare, piercing-uri etc.) care ar putea ingreuna montarea electrozilor.

Daca exista zone cu pilozitate excesiva care pot impiedica inregistrarea, acestea trebuie curatate de parul in exces.

Dupa ce pleaca din clinica si pe durata inregistrarii, pacientul trebuie sa tina un jurnal cu activitatile pe care le face, cu medicamentele pe care le ia si cu orice situatie deosebita care apare. De asemenea, trebuie sa aiba grija sa nu ude dispozitivul si sa nu umble la butoanele acestuia.

Holter EKG/ECG este o investigatie scurta, care releva starea inimii in acel moment. In anumite cazuri este nevoie de o monitorizare mai atenta si de lunga durata, deoarece unele anomalii se produc dintr-o data. De aceea monitorizarea Holter EKG/ECG este o investigatie foarte utila in diagnosticarea precisa a unor afectiuni cardiovasculare, precum si in monitorizarea pacientilor cu astfel de afectiuni.

Pret Holter EKG

Serviciu

Pret

Monitorizare Holter EKG cu interpretare - 24 de ore

410lei

Monitorizare Holter EKG cu interpretare - 48 de ore

510lei

Testimoniale

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Echipa noastra de specialisti

Articole relevante

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up