Dorinta de singuratate, scaderea libidoului, lipsa energiei, lipsa somnului duc la intarirea concentrarii. Trupul face echipa efectiv cu mintea pentru a mentine concentrarea in rezolvarea problemelor.
Cu toate acestea, depresia, netratata, va transforma efectele „pozitive” de mai sus in probleme. Toate beneficiile depresiei sunt de scurta durata si fara psihoterapie sau ajutor de specialitate ele pot degenera.
Aparitia depresiei in existenta omului a fost un mecanism initial adaptativ, chiar daca suna greu de crezut. Numeroase studii sociologice si antropologice sustin ca simptomele de depresie apareau ca reactie dupa dezamagiri sau infrangeri, ca urmare a unor frustrari, tocmai pentru a alerta individul asupra situatiei in care se afla astfel incat sa-l determine sa faca o schimbare in modul de a actiona, sau dimpotriva, de a nu actiona pentru a se proteja de pericole.
In societatea zilelor noastre, depresia a devenit o afectiune invalidanta tocmai pentru ca sensul ei initial s-a pierdut, iar persoanele care sufera de depresie nu reusesc sa actioneze pentru a face o schimbare, ci se opresc la a rumina excesiv asupra problemelor. Din fericire, exista multiple metode de ajutor la indemana oricui, iar specialistii in domeniu (medici, psihologi, psihoterapeuti) pot ghida persoana oferindu-i cele mai potrivite alternative. Daca ai nevoie de ajutor in lupta cu depresia, te asteptam la clinica Neuroaxis.