Tratamentul coreei variaza in functie de cauzele care determina aparitia sa. In cazurile in care coreea este exprimarea unei afectiuni genetice, cum este boala Huntington, nu exista tratament curativ, ci doar medicatie simptomatica, cu scopul de a ameliora o parte din simptome. Astfel, pot avea un oarecare control asupra miscarilor involuntare, acestea fiind inhibate sub tratament.
In cazul copiilor/adolescentilor care sufera de coree reumatica, caracterul autolimitat si remisiunea treptata in timp a acestei afectiuni nu impune neaparat un tratament specific. In cazuri selectate, cand miscarile coreiforme sunt sever incapacitante, medicul poate prescrie corticosteroizi sau antibiotice pentru tratamentul complet al infectiei streptococice.
Atunci cand aparitia coreei este cauzata de anumite medicamente sau substante toxice se impune intreruperea acestora. In cazul medicatiei psihiatrice, intreruperea tratamentului potential responsabil de coree se face sub stricta supraveghere a medicului, cu scaderea treptata a dozelor in anumite situatii. In anumite cazuri particulare de coree refractara la tratament se poate discuta si stimularea cerebrala profunda.
Daca corpul tau se misca intr-un mod necontrolat este indicat sa iti programezi un consult neurologic. Specialistii de la clinica Neuroaxis explica faptul ca riscul unei persoane de a suferi de coree este mai mare daca aceasta sufera de o boala autoimuna sau are un parinte diagnosticat cu boala Huntington.