Indicatia vine din simptomatologia pacientului sau din consultul medicului ortoped. Exista anumite dispozitive speciale ale aparatului RMN, dedicate zonei umarului, care imbraca articulatia respectiva. Protocolul este unul standard, dar in functie de ce se doreste detaliat, se pot aplica anumite secvente, de exemplu pentru cartilaj, pentru anumite patologii inflamatorii sau tumorale. 

Examinarea umarului cu substanta de contrast aduce un plus in examinare, cand, de exemplu, se suspecteaza o tumora, o infectie in os, sau cand medicul banuieste osteomielita, sau apare o colectie si medicul nu e sigur daca este doar lichida sau este suprainfectata. Substanta de contrast face diferenta dintre un tesut vascularizat si o leziune inflamatorie. 

Indicatia vine din simptomatologia pacientului sau din consultul medicului ortoped. Exista anumite dispozitive speciale ale aparatului RMN, dedicate zonei genunchiului, care imbraca articulatia respectiva. Protocolul este unul standard, dar in functie de ce se doreste detaliat, se pot aplica anumite secvente, de exemplu pentru cartilaj, pentru anumite patologii inflamatorii sau tumorale. 

Examinarea genunchiului cu substanta de contrast aduce un plus in examinare, cand, de exemplu, se suspecteaza o tumora, o infectie in os, sau cand medicul banuieste osteomielita, sau apare o colectie si medicul nu e sigur daca este doar lichida sau este suprainfectata. Substanta de contrast face diferenta dintre un tesut vascularizat si o leziune inflamatorie. 

Indicatia vine din simptomatologia pacientului, istoricul pacientului (spre exemplu daca a calcat strmb)  sau din consultul medicului ortoped.

In completarea analizei nativ, daca situatia o cere, sau medicul suspecteaza prezenta unei tumori. 

Indicatia vine din simptomatologia pacientului, istoricul pacientului (spre exemplu daca si-a sucit bratul)  sau din consultul medicului ortoped.

In completarea analizei nativ, daca situatia o cere, sau medicul suspecteaza prezenta unei tumori. 

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Testimoniale

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Echipa noastra de specialisti

Articole relevante

Ce afectiuni diagnosticheaza un medic neurolog

Specializari

Efectele exceselor asupra creierului

General

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up