Cum decurge vizita intr-un cabinet de neurologie

Diagnosticarea timpurie este esențială pentru gestionarea afecțiunilor sistemului nervos central si periferic și prevenirea complicațiilor. Vizita la cabinetul de neurologie e recomandată de la primele semne că ar putea exista o problemă, specialistul în neurologie fiind singurul care poate diferenția simptomele și stabili un diagnostic de certitudine. 

În cabinetul de neurologie, pacientul beneficiază de un consult neurologic și, după caz, poate primi recomandări pentru efectuarea de analize și investigații imagistice. 

Beneficiile consultației neurologice la Neuroaxis 

La Neuroaxis, consultațiile, investigațiile și tratamentele sunt asigurate de o echipă de 50 de medici supraspecializați în domeniul neurologie, imagisticii și al specializărilor conexe. 

Vizita în cabinetul de neurologie Neuroaxis nu are o durată impusă, medicii alocând fiecărui pacient atât timp cât este necesar pentru o evaluare completă și stabilirea unui diagnostic sau a unui plan privind următorii pași necesari diagnosticării – analize, investigații. Aparținătorul este și el implicat în proces – poate fi prezent în cabinetul de neurologie în timpul consultației și primește toate informațiile necesare în același timp cu pacientul. 

În cazurile complexe, ce necesită consultații interdisciplinare, după evaluarea inițială în cabinetul de neurologie, medicul neurolog va solicita serviciile colegilor din specialități conexe. 

Iar când se impun investigații imagistice – RMN, CT, ecografie Doppler sau explorări funcționale – EEG, EMG – acestea vor fi realizate în clinică, de către echipa de specialiști, cu aparatură de ultimă generație, ce asigură rezultate precise. 

Pacientul care trece pragul unui cabinet de neurologie din Clinica Neuroaxis va beneficia de diagnostic, tratament și monitorizare pentru aproape orice afecțiune neurologică de care suferă. 

Pașii consultației in cabinetul de neurologie 

Vizita în cabinetul de neurologie începe, ca în cazul oricărei consultații, cu anamneza. Medicul trece în revistă manifestările acuzate de pacient și discută cu acesta despre istoricul medical personal și familial –

afecțiuni ale părinților, ale bunicilor, ale altor rude apropiate. Toate acestea ajută medicul în procesul de diagnosticare. 

Următorul pas al consultației din cabinetul de neurologie este examinarea fizică, ce include testarea reflexelor, a coordonării, a forței și a altor indicatori neurologici specifici, în funcție de simptomele acuzate. 

După anamneză și examinarea fizică, urmează o discuție despre concluziile consultației desfășurate în cabinetul de neurologie. Medicul va explica ce afecțiune suspicionează, poate recomanda investigații care să certifice acest diagnostic și expune opțiunile de tratament. 

În cazul în care se impun investigații sau analize suplimentare, discuția dintre medic și pacient va fi reluată după efectuarea acestora, la o nouă vizită în cabinetul de neurologie. Atunci, odată obținut un diagnostic de certitudine, poate fi stabilit și planul de tratament. 

Medicii Neuroaxis alocă întotdeauna suficient timp consultației în cabinetul de neurologie pentru ca pacientul să primească toate informațiile necesare, după examinare, și să poată pune toate întrebările necesare clarificărilor legate de diagnostic și tratament. 

 

Simptome care impun vizita la cabinetul de neurologie 

Semne că este posibilă o afectare neurologică și este necesară o vizită la cabinetul de neurologie pentru evaluare: 

Aceste simptome pot anunța și o afecțiune din afara sferei neurologice. Dacă medicii Neuroaxis constată, în urma vizitei la cabinetul de neurologie, că este necesară o consultație la alt specialist, va indica pacientului întocmai specialitatea vizată. 

Vizita în cabinetul de neurologie, primul pas în diagnosticarea și tratarea bolilor neurologice, este și momentul în care se construiește relația bazată de pe încredere între medic și pacient. Specialiștii Neuroaxis acordă toată atenția și tot timpul necesar pacienților care trec pragul cabinetului de neurologie și pun în slujba sănătății lor toată experiența acumulată. Programează-te online  sau contactează-ne pentru detalii.  

4.5/5 - (15 votes)
event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up