Consultații neurologie

medic si pacient in timpul unui consult neurologic complet

De ce să alegi clinica Neuroaxis

Expertiza de top

Expertiză de top

Echipa de peste 50 de medici a clinicii este formată din experți în neurologie, imagistică și specializări conexe.

Tehnologie avansată

Tehnologie avansată

Beneficiezi de tehnologie de ultimă generație și de cele mai avansate protocoale medicale.

Abordare multidisciplinară

Abordare multidisciplinară

Diagnostic și traseu terapeutic stabilit în echipă, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Servicii complete

Servicii complete

Diagnostic – Tratament – Monitorizare – toate în aceeași clinică.

Consultația de neurologie reprezintă un prim pas esențial în diagnosticarea, tratarea și prevenirea afecțiunilor sistemului nervos central si periferic. La Neuroaxis, prima clinică integrată de neurologie și neuroimagistică din România, medicii neurologi dedică atât timp cât este necesar fiecărei examinări și îi implică în întregul proces atât pe pacienți, cât și pe aparținătorii acestora. Află în continuare în ce constă consultul neurologic, în clinica noastră din București, și cum te poate ajuta să îți păstrezi sănătatea creierului. 

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

În ce constă o consultație de neurologie? 

Consultul neurologic este o evaluare complexă, desfășurată în etape succesive, care ajută medicul să stabilească un diagnostic de certitudine și un plan de tratament personalizat pentru pacientul său. La Neuroaxis, această consultație nu este condiționată temporal, ci durează atât cât este necesar pentru ca neurologul să obțină toate informațiile necesare diagnosticării și să le explice pacientului și aparținătorului tot ce trebuie să știe despre afecțiunea depistată și cum poate fi gestionată. 

Iată fiecare pas al consultului neurologic: 

Istoricul medical  

Consultația neurologică începe cu anamneza, o discuție în care medicul solicită informații detaliate despre simptomele manifestate, istoricul medical personal, istoricul medical familial și tratamentele urmate în prezent. Este important să aduci toate documentele medicale relevante, pentru ca specialistul să poată identifica eventualii factori de risc sau cauzele care stau la baza afecțiunii pentru care ai solicitat consultul neurologic. 

Examinare fizică  

Anamneza este urmată de o examinare fizică amănunțită. Medicul verifică funcțiile sistemului nervos prin teste care evaluează reflexele, coordonarea, forța musculară, sensibilitatea, echilibrul, vederea, funcțiile cognitive (memorie, atenție, limbaj) și alți altor indicatori neurologici specifici, în funcție de simptomele acuzate. 

Teste de diagnostic   

În funcție de simptome și de istoricul medical, neurologul poate recomanda, în completarea consultului neurologic, analize și investigații de diagnostic. Acestea pot include analize de sânge, teste imagistice, cum ar fi scanări RMN sau CT, ecografii Doppler cervico-cerebrale, electroencefalograma (EEG), studii de conducere nervoasă (EMG) sau puncție lombară (puncție rahidiană) pentru analiza lichidului cefalorahidian. 

Discuții și explicații  

În urma consultației de neurologie, pe baza observațiilor și a investigațiilor efectuate, medicul prezintă diagnosticul și opțiunile de tratament disponibile. Pentru că, în clinica noastră, un consult neurologic durează atât cât este nevoie, ai ocazia să pui întrebări, să clarifici orice aspect legat de afecțiunea depistată și să participi activ la procesul de luare a deciziilor cu privire la planul de tratament.  

Plan de tratament  

La finalul consultației de neurologie, medicul dezvoltă un plan de tratament personalizat, care poate fi intermediar, în cazul în care mai sunt necesare alte evaluări și/sau investigații pentru stabilirea diagnosticului cert. Acest lucru poate implica o combinație de tratament medicamentos, modificări ale stilului de viață, terapie fizică sau psihologică, consiliere sau trimitere către alți specialiști, dacă este necesar. 

Fiecare consult neurologic pune pacientul în centru și lucrăm în echipă pentru a oferi cele mai eficiente și cuprinzătoare opțiuni de tratament disponibile.   

Monitorizare și asistență  

Afecțiunile neurologice necesită adesea management și monitorizare continuă a pacientului. După consultul neurologic, pot fi necesare controale pentru monitorizare, pentru evaluarea progresului, ajustarea planului de tratament și pentru a răspunde oricăror preocupări pe care le ai în legătură cu boala de care suferi sau cu terapia urmată. Controlul periodic de neurologie ne permite să rămânem alături de pacienți și de familiile acestora pentru a le îmbunătăți calitatea vieții.     

Când este necesară o consultație neurologică  

Orice semn de afectare neurologică trebuie evaluat fără întârziere de un medic neurolog. Un diagnostic timpuriu face ca tratamentul să fie mai eficient, în vreme ce diagnosticarea tardivă se traduce, în multe cazuri, într-o gestionare dificilă a bolii neurologice și scăderea semnificativă a calității vieții. 

Cele mai comune simptome asociate cu afecțiunile neurologice, pe care este foarte important să înveți să le recunoști, sunt durerile de cap severe și/sau persistente, amețelile și pierderea echilibrului, paresteziile (amorțeli, furnicături, senzația de arsură) și slăbiciunea musculară, confuzia, tulburările de memorie, problemele de vorbire sau de vedere, tremorul, dificultățile motorii, convulsiile, pierderea conștienței. 

Programează un consult neurologic la Neuroaxis imediat ce observi unul sau mai multe din aceste simptome. 

Ce afecțiuni necesită o consultație neurologică 

Evaluarea neurologică este esențială într-o multitudine de afecțiuni. Iată cele mai importante probleme neurologice în care poți beneficia de expertiza echipei Neuroaxis, care include peste 50 de medici supraspecializați în neurologie, neuroimagistică și domeniile conexe: 

Pentru cazurile complexe, medicii Neuroaxis lucrează în echipe extinse școmisii multidisciplinare, pentru o abordare integrată a afecțiunilor investigate.   

Cum să te pregătești pentru un consult de neurologie  

Nu este necesară o pregătire de ordin fizic pentru consultația de neurologie, însă este foarte important să ai la îndemână toate documentele medicale relevante, pentru a asigura neurologului un acces facil la informații și investigații importante în procesul de diagnosticare. Acestea pot fi rapoarte medicale anterioare, investigații de imagistică sau analize de sânge. 

Dacă suferi de boli cronice, este important să-i comunici medicului diagnosticul exact și tratamentul urmat. Cel mai bine, caută raportul medical pe care a fost trecut diagnosticul și fă o listă cu medicamentele pe care le iei pentru afecțiunea sau afecțiunile în cauză. 

Totodată, este bine să cunoști istoricul medical familial, pentru că anumite afecțiuni au potențial ereditar. Informează-te în legătură cu bolile cronice ale bunicilor, părinților, fraților tăi. 

Medicul te va întreba despre simptomele manifestate, de aceea este de ajutor dacă știi sau ai notat când au apărut și dacă respectă un tipar – frecvență, intensitate, persistență, ce le agravează și ce le ameliorează. Adaugă orice întrebări sau îngrijorări legate de acestea, indiferent dacă ți se par neimportante. 

Și nu în ultimul rând, dacă consideri că ai nevoie de ajutor, pentru discuția cu medicul dar și pentru sprijin fizic sau emoțional, roagă pe cineva apropiat să te însoțească la consultație.  

Cât durează un consult neurologic 

Stabilirea unui diagnostic în boala neurologică este un proces complex, care presupune corelarea unui volum mare de informații. În clinica noastră, fiecare medic alocă atât timp cât este necesar consultației neurologice, pentru că știm cât este de important să obținem toate informațiile necesare, dar și cât de mult contează încrederea și cooperarea pacientului pentru un diagnostic precis și un tratament cu rezultate optime. 

Totuși, în funcție de complexitatea cazului, poate fi nevoie de mai multe vizite, investigații și analize pentru stabilirea unui diagnostic final. 

Te așteptăm la Neuroaxis, prima clinică integrată de neurologie și neuroimagistică din România, pentru a beneficia de consult neurologic complet, investigații cu tehnologie de ultimă oră și plan terapeutic personalizat, care răspunde 100% nevoilor tale. Programează-te online sau contactează-ne pentru detalii. 

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Cum decurge o consultație de neurologie la Clinica Neuroaxis din București

Prețurile consultațiilor neurologice

  • Pret consultatie neurologie medic specialist 370lei
  • Pret consultatie neurologie medic primar 450lei
  • Pret consultatie neuro-oncologie 700lei
  • Pret consultatie epileptologie medic specialist 450lei
  • Pret consultatie initiala epileptologie dr. Ioana Mindruta 700lei
  • Pret consultatie epileptologie dr. Ioana Mindruta cu interpretare vEEG 700/900lei
  • Pret consultatie neurologie extinsa 600lei
  • Pret control neurologie medic specialist 250lei
  • Pret control neurologie medic primar 300lei
  • Pret control neuro-oncologie 500lei
  • Pret control epileptologie medic specialist 300lei
  • Reevaluare neurologica extinsa 450lei
  • Reevaluare neurologica 370lei

Părerile pacienților noștri

Mihaela Chites

Mihaela Chites

2024-04-12

Clinica de exceptie, multumiri din suflet Dnei Dr Olivia Racila, o profesionista desavarsita, care a explicat cu rabdare, pe indelete si intelesul tuturor.

Gina Goidea

Gina Goidea

2024-04-05

Sunt implicați cu adevărat în a-ți rezolva problema, indiferent de vârstă. De obicei, când te duci cu un bătrân, majoritatea spun ca-i vârstă... mulțumesc celor care le pasă: dnei dr. MATEI ALEXANDRA și dl. Dr. COZMA LIVIU.

Andrei Blaj

Andrei Blaj

2024-04-04

Am facut o consultatie online, totul a decurs foarte bine. Recomand.

Marian Petrice

Marian Petrice

2024-03-28

Am avut ocazia să întâlnesc în această clinică un medic de excepție.

Angelica Geambaşu

Angelica Geambaşu

2024-03-26

Tot respectul pentru Doamna Doctor Zela Cofoian-Amet.Calm, abordare foarte profesionistă de excepție, răbdare și maxim inters pentru pacient.

Scorul de evaluare Google: 4.4 din 5, pe baza 367 recenzii

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up