Desi cele doua afectiuni se manifesta similar, exista o diferenta majora si foarte serioasa intre cele doua. In cazul atacului de cord, cauza principala si potential letala este blocarea arterelor coronare. In cazul sindromului inimii frante, arterele nu sunt blocate, doar muschiul inimii este slabit.
Din cauza similitudinii in simptomatologie, sindromul poate fi diagnosticat gresit ca infarct miocardic. Prin urmare este foarte important sa te asiguri ca inima ta este sanatoasa, desi iti da batai de cap. Consultul periodic la medicul cardiolog este o metoda buna de a-ti testa inima si de a te asigura ca nu este in pericol.
De asemenea, o discutie cu un psihoterapeut sau un medic psihiatru in legatura cu situatiile care-ti produc foarte mult stres, pentru a nu le lasa sa iti afecteze inima, este recomandata.
“In viata fiecaruia apar perioade dificile din punct de vedere emotional, momente in care ne simtim coplesiti, neputinciosi si foarte tristi. Intre emotii si corp este o legatura foarte stransa pe care de multe ori nu o constientizam, astfel, putem interpreta o reactie a corpului ca fiind afectiune fizica, uitand ca emotiile se exprima prin corp. De aceea este foarte important ca dupa excluderea unei boli (ex. infarctul miocardic), sa ne “investigam” si sufletul si mintea”, Catalia Hogea, medic psihiatru la Neuroaxis.