• menu close meniu

Departamentul de epileptologie si somnologie Neuroaxis

Epilepsia este o boala neurologica, care consta in perturbari periodice ale activitatii electrice cerebrale. Astfel, activitatea neuronala normala este tulburata, rezultand diferite experiente senzoriale sau comportamente ciudate, ce se pot asocia uneor convulsii, spasme musculare si pierderea starii de constienta.

Epilepsia este o boala ce poate fi cauzata de mai multi factori, totusi aparitia unei singure crize nu presupune neaparat diagnostic de epilepsie. Este esential sa consultati un medic specialist, ce poate determina sursa crizei si poate pune un diagnostic corect.

In cadrul clinicii Neuroaxis, echipa coordonata de doamna Dr. Ioana Mindruta, este pregatita sa va ajute in identificarea si tratarea afectiunilor epileptice.

 

Dr.  Ioana Mindruta – specialist Neuroaxis – Sef Lucrari UMF “Carol Davila”

Medic primar, cu o experienta de peste 20 de ani de practica in domeniul neurologiei, doamna dr. Ioana Mindruta este specializata in epileptologie generala si evaluare prechirurgicala, laureata a Ligii Internationale de Lupta Impotriva Epilepsiei (ILAE) si a Jurnalului “Epileptic Disorders”.

Avand o experienta practica internationala la Spitalul Universitar Grenoble din Franta si studii internationale de Stereo Electro-encefalografie la Lyon si Venetia, doamna dr. Ioana Mindruta a infiintat prima Unitate de Monitorizare Video EEG pentru adultii cu epilepsie din Romania, devenita Centrul National pentru evaluarea pre-chirurgicala a epilepsiei.

In prezent doamna dr. Ioana Mindruta conduce Unitatea pentru Monitorizare a Epilepsiei din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti si este coordonator al Programul National pentru Tratamentul Epilepsiei Farmacorezistente.

Din 2008, Dr. Ioana Mindruta este Vice-Presedinte al Societatii Romane de Neurofiziologie, precum si Lector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Echipa epileptologie Neuroaxis

Doamna dr. Ioana Mindruta o coordoneaza o echipa formata din specialisti in studiul epilepsiei si somnologiei si tehnicieni medicali cu experienta internationala in monitorizarea si evaluarea pacientilor.

  • Laura Craciun, medic specialist, cu o vasta experienta practica internationala in centre din Danemarca si Franta;
  • Mihai Dragos Maiila, medic rezident, absolvent al numeroase programe internationale de specializare in Danemarca, Germania si Franta.
  • Irina Popa, medic rezident, de asemenea, absolventa a numeroase programe internationale de specializare din Germania, Franta, Hong Kong si Japonia.
  • Alexandru Barborica, tehnician medical, cu o experienta de 3 ani in realizarea sistemelor de monitorizare video EEG si in pregatirea pacientilor pentru realizarea investigatiilor de specialitate

Electroencefalograma (EEG)

camera somnologie

 

In cadrul laboratorul de epileptologie si somnologie al clinicii Neuroaxis dorim sa oferim pacientilor nostri servicii de cea mai inalta calitate. Camera destinata monitorizarii este dotata si echipata astfel incat sa beneficiati de o sedere cat mai comfortabila, iar echipamentele folosite intrunesc cele mai exigente standarde medicale si tehnice din piata.

Pacientii sunt monitorizati cu ajutorul unui electroencefalograf Nicolet (EEG), de ultima generatie avand 64 de canale, cu tehnologie wireless, produs de compania americana Natus.

In timpul investigatiei, pacientii poarta o casca pe care sunt montati electrozii conectati la aparatul de video EEG. Acesta monitorizeaza activitatea electrica a creierului, a inimii, a membrelor precum si nivelul de oxigenare a sangelui. Investigatia este completata de inregistrare video si audio pe toata durata acesteia, pacientii fiind asistati in permanenta de personal specializat.

Pentru a efectua orice tip de investigatie electroencefalografica este necesar ca in prealabil sa fiti consultati de un medic neurolog, specializat in epilepsie sau somnologie, care sa va recomande acest tip de investigatie.

Servicii electroencefalografie Neuroaxis

Echipa de medici Neuroaxis va sta la dispozitie pentru consultatii de specialitate.

In cadrul clinicii noastre realizam urmatoarele tipuri de investigatii:

  • video EEG diurn, de 3 ore si 8 ore;
  • video EEG nocturn de 12 ore;
  • video EEG de lunga durata de 24, 48 si 72 de ore
  • Source Localization (mapping EEG).

De asemenea, realizam investigatii polisomnografice nocturne de 12 ore sau investigatii polisomnografice MSLT (Multi Sleep Latency Test).

 

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la nr. 031 425 18 25 sau sa accesati www.neuroaxis.ro.

Last Updated on March 6, 2020

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up