Electroencefalograma de zi sau EEG de zi este o investigație folosită de medicii neurologi în diagnosticarea unei game largi de boli neurologice. Principala sa utilizare este în diagnosticarea și monitorizarea epilepsiei, însă EEG de zi este recomandată și dacă sunt suspectate tumori cerebrale, disfuncții cerebrale de cauze diverse (ex: encefalita), pentru evaluarea leziunilor cerebrale post-AVC ori după lovituri la cap, în tulburări de memorie, demențe, psihoze sau ADHD . 

EEG de zi este o investigație neurologică non-invazivă, nedureroasă, lipsită de contraindicații, care măsoară activitatea electrică a creierului cu ajutorul unor electrozi plasați pe scalp. EEG de zi durează între 3 și 8 ore și este diferită de EEG de noapte sau de lungă durată, care variază între 12 și 48 de ore și este utilizată pentru monitorizarea activității creierului în timpul somnului sau pe perioade extinse de timp.  

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Video EEG de zi in laboratorul propriu, la Neuroaxis 

Medicii neurologi de la clinica Neuroaxis din București supraspecializați în epileptologie și vEEG efectuează video EEG de zi, care ajută la corelarea activității cerebrale cu manifestările clinice ale pacientului. 

Rezultatele precise ale video EEG sunt importante atât în procesul de diagnosticare, cât și în cel de monitorizare al pacienților neurologici. 

La Neuroaxis, video EEG de zi este efectuată în Laboratorul de Epileptologie și Somnologie al clinicii, care este dotat cu aparatură de ultimă generație și asigură tot confortul pentru pacienți, în timpul investigației. 

Citiți aici toate detaliile despre ce presupune efectuarea unei investigații EEG de zi, dar și cum vă pregătiți pentru electroencefalogramă. 

Cand este recomandată EEG de zi 

Necesitatea efectuării unei EEG de zi este stabilită de medicul neurolog, în timpul consultației. 

Specialistul poate recomanda un EEG de zi dacă pacientul acuză episoade de pierdere a stării de conștiență sau tulburări de memorie, crize convulsive, amețeli, stări de confuzie și/sau amorțeli inexplicabile. 

Prin efectuarea EEG de zi, se urmărește identificarea cauzelor acestor simptome, iar medicul neurolog le include în tabloul clinic, pentru a stabili apoi cel mai eficient protocol terapeutic. 

În cazul diagnosticării cu anumite boli neurologice, EEG de zi poate fi recomandată ulterior pentru monitorizarea afecțiunilor respective. 

Dacă ai recomandare de EEG de zi, te așteptăm la clinica Neuroaxis din București pentru efectuarea investigației în condiții optime, cu aparatură de ultimă generație, în Laboratorul de Epileptologie și Somnologie al clinicii. Programează-te online sau contactează-ne pentru detalii. 

Investigatie EEG de zi

Pret investigatie EEG

Serviciu

Pret

Pret electroencefalograma (video EEG) de 3 ore

1400lei

Pret electroencefalograma (video EEG) de 8 ore

1950lei

Pret electroencefalograma (video EEG) de 12 ore (nocturn)

2500lei

Pret electroencefalograma (video EEG) de 24 ore

4000lei

Pret electroencefalograma (video EEG) de 24 ore - 42 de canale

4500lei

Pret electroencefalograma de (video EEG) 48 ore

5500lei

Testimoniale

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Echipa noastra de specialisti

Articole relevante

Fata in fata cu epilepsia

General

5 mituri despre epilepsie, demontate de medici

General

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up