Un aspect al tratarii durerilor de cap este legat de identificarea acelor factori care duc la declansarea lor. Daca durerile sunt dese poti tine un jurnal in care sa notezi factorii de mediu, sociali si de alimentatie care le provoaca.
Daca vrei sa scapi de durerea de cap, apeleaza la ajutorul medicului neurolog, care, in cadrul consultatiei, pe baza anamnezei si examinarii clinice si a altor investigatii, cand este necesar, va putea pune un diagnostic si va prescrie un tratament adecvat.
Nu toate durerile de cap au nevoie de tratament medicamentos pentru a disparea sau a fi tinute sub control. In functie de simptome si factorii declansatori ai durerii, neurologul iti poate prescrie:
- Managementul stresului. O serie de tehnici care includ controlul respiratiei, proiectiile mentale sau relaxarea muschilor pot duce la diminuarea tensiunii emotionale care declanseaza unele dureri de cap.
- Tratament medicamentos. Stabilirea substantelor active si a concentratiei necesare pentru a diminua durerile se face de catre neurolog. In anumite situatii, medicamentatia pentru tensiunea arteriala crescuta, depresie sau convulsii poate impiedica producerea unor cefalee.
Avem adesea tendinta de a ignora durerile de cap sau de a le minimiza riscurile, in unele cazuri cu consecinte grave. Trebuie subliniat faptul ca, in anumite situatii, cefaleele pot fi un simptom al unei afectiuni mai grave.
Află de la experții Neuroaxis cu ce trece durerea de cap și de ce este important consultul neurologic când te confrunți cu cefalee severă, persistentă și rezistentă la medicație aici.
Programeaza-ti un consult la clinica Neuroaxis.