Tratamente si remedii pentru durerea de cap

Autor: Dr. Liviu Cozma

Despre autor

Durerile de cap pot aparea in orice moment al zilei. Este important sa stii care sunt cauzele, tipurile si factorii de risc, dar mai ales ce poti face pentru a le trata. Daca te intrebi cum poti sa scapi de durerea de cap, iata cateva tratamente si terapii pe care le poti folosi acasa sau la munca.

Trebuie subliniat faptul ca aceste metode pot fi folosite atunci cand durerile sunt sporadice sau au o intensitate redusa. Daca durerile se agraveaza sau urmeaza un tipar este cazul sa apelezi la un medic neurolog pentru un diagnostic si un tratament adecvat.

Remedii pe care le poti folosi acasa

Din fericire, daca durerile de care suferi sunt ocazionale si nu reprezinta un impediment in realizarea activitatilor de zi cu zi poti apela la o serie de remedii simple:

Bea apa

Deshidratarea poate accentua senzatia de durere asa ca este recomandat sa te hidratezi in mod corespunzator, mai ales in timpul verii.

Fa sport

Activitatea fizica duce la eliberarea unor hormoni la nivelul creierului care amelioreaza senzatia de durere si imbunatatesc calitatea somnului.

Intinde-te

Miscarile specifice practicilor yoga sau tai chi si care presupun intinderi usoare ajuta la relaxare si la reducerea nivelului de stres pe care il resimti.

Un somn odihnitor

Respectarea unui program de opt ore de somn si luarea unor masuri care sa imbunatateasca calitatea acestuia (evitarea cafelei, alcoolului sau a dispozitivelor electronice inainte de ora de culcare) are un efect pozitiv asupra starii generale si reduce intensitatea durerilor resimtite.

Foloseste comprese reci

Aplicarea acestora la nivelul fruntii sau pe gat poate reduce senzatia de durere pe care o resimti.

event

Fii atent la ce simptome ai!Fa-ti o programare la neuroaxis

Cum scapi de durerea de cap - sfatul specialistului

Un aspect al tratarii durerilor de cap este legat de identificarea acelor factori care duc la declansarea lor. Daca durerile sunt dese poti tine un jurnal in care sa notezi factorii de mediu, sociali si de alimentatie care le provoaca.

Daca vrei sa scapi de durerea de cap, apeleaza la ajutorul medicului neurolog, care, in cadrul consultatiei, pe baza anamnezei si examinarii clinice si a altor investigatii, cand este necesar, va putea pune un diagnostic si va prescrie un tratament adecvat. 

Nu toate durerile de cap au nevoie de tratament medicamentos pentru a disparea sau a fi tinute sub control. In functie de simptome si factorii declansatori ai durerii, neurologul iti poate prescrie:

  • Managementul stresului. O serie de tehnici care includ controlul respiratiei, proiectiile mentale sau relaxarea muschilor pot duce la diminuarea tensiunii emotionale care declanseaza unele dureri de cap.
  • Tratament medicamentos. Stabilirea substantelor active si a concentratiei necesare pentru a diminua durerile se face de catre neurolog. In anumite situatii, medicamentatia pentru tensiunea arteriala crescuta, depresie sau convulsii poate impiedica producerea unor cefalee.

Avem adesea tendinta de a ignora durerile de cap sau de a le minimiza riscurile, in unele cazuri cu consecinte grave. Trebuie subliniat faptul ca, in anumite situatii, cefaleele pot fi un simptom al unei afectiuni mai grave. 

Află de la experții Neuroaxis cu ce trece durerea de cap și de ce este important consultul neurologic când te confrunți cu cefalee severă, persistentă și rezistentă la medicație aici.  

Programeaza-ti un consult la clinica Neuroaxis.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Cât mai trăiești după un AVC și cum se schimbă viața după un accident vascular cerebral

Afectiuni si tratamente
Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up