Neuroaxis-Provita: Neurochirurgia mai aproape de tine

Din luna aprilie a acestui an, pacientii Neuroaxis beneficiaza de servicii complete de diagnosticare, tratament, monitorizare si interventii chirurgicale, datorita noului parteneriat cu Centrul de Diagnostic si Tratament Provita.

Ca urmare a acestei colaborari, pacientii clinicii Neuroaxis au parte de un traseu medical complet, cu servicii integrate de diagnostic si tratament chirurgical. Astfel, pacientul care primeste un diagnostic din sfera neurochirurgiei are acces mult mai usor la solutiile terapeutice care i se potrivesc.

Medicii specialisti din cele doua clinici isi dau mana si isi unesc fortele in interesul bolnavului diagnosticat cu o afectiune neurologica din Romania, pentru a-i facilita accesul la servicii medicale la cel mai inalt nivel.

neuroaxis provita parteneriat neurochirurgie
Dr. Bogdan Ene (Neuroaxis) si Dr. Alexandru Cristescu (Provita)

„Va fi un schimb de experienta continuu. Un plus de optiuni terapeutice sau de diagnostic, pe care pacientii le pot obtine mai usor, mai rapid si, de ce nu, mai eficient din punct de vedere al costurilor, avand totul la indemana si printr-o abordare multidisciplinara pentru rezolvarea fiecarui caz”, este de parere  Dr. Alexandru Cristescu, medic neurochirurg specializat in tehnici avansate de chirurgie spinala si protezare vertebrala din cadrul centrului Provita.

De ce Neuroaxis-Provita

Neuroaxis, prima clinica integrata de neurologie din Bucuresti, beneficiaza de expertiza unora dintre cei mai buni diagnosticieni neurologi din Romania, Dr. Dan Mitrea, neuro-oncolog si Dr. Bogdan Ene, neurochirurg. Alaturi de Dr. Alexandru Cristescu, Provita, clinica specializata in tratarea afectiunilor coloanei vertebrale prin interventii minim invazive, dispune si de serviciile Dr-ului Ovidiu Palea, medic primar in anestezie si terapie intensiva si singurul medic din Romania acreditat in Terapia Durerii de catre World Institute of Pain.

Prin acest parteneriat vrem sa inchidem circuitul pacientului cu afectiuni neurologice si sa oferim servicii neuro – chirurgicale celor care au recomandare in acest sens. Asiguram astfel accesul la interventii simple sau complexe, iar pacientii nu mai sunt nevoiti sa caute singuri solutiile terapeutice.”, a declarat Dan Mitrea, neuro-oncolog si fondator al Clinicii Neuroaxis.

Clinica Provita este centru de training in Terapia Durerii si singurul centru de instruire din Europa Centrala si de Est aprobat ESRA si este dotata cu blocuri operatorii moderne, microscop operator de inalta performanta, cu magnificatie si luminozitate ridicata, permitand accesul prin incizii foarte mici. Sistemul de neuro – navigatie ajuta localizarea exacta a leziunilor tumorale, cu abordarea acestora la dimensiuni cat mai reduse, ceea ce presupune si un risc minim de leziuni asupra creierului.

„Suntem complementari cu echipa Neuroaxis pentru ca venim cu o abordare minim-invaziva interventionala din punct de vedere al Terapiei Durerii, astfel multe interventii sub sedare se pot face cu recuperare foarte usoară. Avem in echipa cardiologi, pneumologi, radiologi si alte specialitati, care ne sustin din punct de vedere al terapiei intensive”, considera  Dr. Ovidiu Palea.

Parteneriatul dintre cele doua clinici este un semnal pozitiv pentru pacientii cu afectiuni neurologice din Romania, in contextul in care una din trei persoane sufera de o afecțiune a creierului, conform Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative. Colaborarea dintre clinicile Neuroaxis si Provita raspunde astfel unor nevoi fundamentale, oferind pacientului nu numai asistenta medicala si chirurgicala, dar si informatiile si indrumarea de care are nevoie pe tot parcursul procesului de tratament si recuperare.

Ce ne rezerva viitorul

In planurile de viitor ale fondatorului Neuroaxis exista un spital specializat in neurostiinte si implementarea inteligentei artificiale in practica medicala, iar primul pas spre imbunatatirea conditiilor medicale neurologice pentru pacientii din Romania consta in parteneriatul incheiat cu centrul Provita.

Last Updated on November 28, 2023

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up