• menu close meniu
subject Cuprins

Ce este Moya-Moya?

Boala Moya-Moya este o afectiune progresiva vasculara, rara, care consta in ocluzia (blocarea sau ingustarea) totala sau partiala a arterei carotide din craniu, afectand fluxul sangvin spre creier. Ca raspuns la aceasta afectare a fluxului de sange, organismul deschide vase noi, dar mici de sange in incercarea de a compensa lipsa cauzata de ingustarea sau blocarea arterei carotide.

Deoarece aportul de sange venit prin noile vase create este in general insuficient, afectiunea conduce la leziuni cerebrale temporare sau permanente: AIT (accident ischemic tranzitoriu), AVC (accident vascular cerebral), sangerari in creier sau formarea de anevrisme.

Desi in majoritatea cazurilor Moya-Moya apare la copii, unde poate cauza intarzieri in dezvoltarea normala, aceasta afectiune este prezenta si la adulti.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Afectiuni Relevante

Tromboza venoasa cerebrala

Anevrisme cerebrale

Accident vascular cerebral (AVC)

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up