fbpx
  • menu close meniu
subject Cuprins

Ce este dementa frontotemporala?

Dementa frontotemporala (FTD) este o dementa care se caracterizeaza prin modificari de personalitate drastice si dificultati in vorbire.

Dementa frontotemporala cuprinde un grup divers de tulburari mai putin frecvente care afecteaza in primul rand lobii frontali si temporali ai creierului – zonele asociate în general cu personalitatea, comportamentul si limbajul.

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Simptome dementa frontotemporala

In cazul dementei frontale, portiuni ale acestor lobi se contracta (atrofie). Semnele si simptomele variaza in functie de portiunea afectata a creierului. Unii oameni cu dementa frontotemporala sufera schimbari dramatice in personalitatea lor si devin inactivi din punct de vedere social, impulsivi sau indiferenti emotional, in timp ce altii pierd capacitatea de a vorbi.

Dementa frontotemporala este adesea diagnosticata ca o problema psihiatrica sau ca boala Alzheimer. Dementa frontotemporala tinde sa apara la o varsta mai mica decat boala Alzheimer, in general la pacienti cu varste cuprinse între 40 si 45 de ani.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Afectiuni Relevante

Dementa mixta

Dementa vasculara

Dementa cu corpi Lewy

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up