Aplicatii care ajuta pacientul afectat de migrena
Daca ai experimentat macar o data disconfortul si durerea produse de o migrena, stii deja cat de deranjante pot fi. In unele cazuri, migrena provoaca dizabilitate, fiind a sasea afectiune la nivel mondial pe lista de boli care duc la invaliditate. In acest context, specialistii in tehnologie au dezvoltat o serie de aplicatii care ajuta pacientul afectat de migrena sa-si inteleaga mai bine afectiunea si sa o tina sub control.
Pentru ca la clinica Neuroaxis tinem pasul cu inovatiile tehnologice, mai ales cele din domeniul medical, si lucram cu aparatura moderna, am testat pentru pacientii nostri cele mai noi aparitii in domeniu. In acest caz, am ales 6 aplicatii care monitorizeaza migrena si pot ajuta pacientul sa o identifice mai usor si cu ajutorul unui medic, sa o tina sub control.
6 aplicații care ajuta pacientul afectat de migrena
1. Migraine Buddy este o aplicatie care se poate descarca in mod gratuit, atat pentru iPhone, cat si pentru Android. Este conceputa sub forma unui jurnal digital al migrenelor, care inregistreaza toate aspectele care tin de migrena, de la simptome, factori care ii favorizeaza aparitia, frecventa, durata, intensitatea, pana la factorii de lifestyle. La realizarea ei au contribuit si medici neurologi, care stiu ce intrebari sunt necesare pentru a identifica in mod corect particularitatile unei migrene. Interfata este una usor de utilizat, iar chestionarul bine structurat. Daca il completezi zilnic, poti identifica mai usor factorii declansatori de migrena si functioneaza si ca un raport foarte bun pentru medicul tau.
2. N1 Headache este de asemenea o aplicatie care poate fi descarcata in mod gratuit si care functioneaza ca un instrument analitic, documentand factorii care iti pot provoca migrena. Poti da o nota de la 0 la 10 unor factori precum calitatea somnului sau nivelul de stres si poti introduce toate simptomele pe care le resimti, raspunzand la o serie de intrebari cu da sau nu. Datele furnizate aplicatiei se transforma intr-un raport personalizat complex, pe baza caruia primesti o serie de recomandari specifice tie pentru a prelua controlul asupra durerii.
3. Blue Light Filter&Night Mood este o aplicatie care duce preventia impotriva migrenelor la un alt nivel. Este destinata pacientilor care au ca simptome sensibilitatea la lumina si dureri la nivelul ochilor. Principalul avantaj pe care il are este acela de a ajusta lumina ecranului de la telefon (blue light) pentru a-ti proteja ochii de o lumina prea intensa.
4. Ouchie, desi este o aplicatie care se adreseaza persoanelor care experimenteaza orice tip de durere, nu numai cea provocata de migrena, este una dintre preferatele noastre. Aplicatia a fost creata de pacienti pentru pacienti, cu suportul specializat al mediclor, pentru a ajuta oamenii sa faca fata mai bine durerilor cronice. In prima faza functioneaza ca si aplicatiile descriese mai sus; trebuie sa-ti faci un cont si sa introduci factorii specifici durerii tale. Ce aduce in plus Ouchie este o comunitate de suport la doar un click departare. Prin aplicatie, poti sa intri in contact cu doctori sau personal medical auxiliar, dar si cu alti oameni care se confrunta cu aceeasi afectiune ca tine. Tot in aplicatie vei gasi materiale educationale pentru afectiunea ta, articole si studii, dar si povesti si experiente care te pot insipra si te pot face sa intelegi ca nu esti singur in durerea ta.
5. MedZam Headache Migraine Symptom Checker este o aplicatie care se poate descarca in mod gratuit si care te ajuta sa identifici tipul de durere de cap cu care te confrunti. De asemenea, pe baza datelor pe care le introduci zilnic, sub forma unui jurnal digital de sanatate, aplicatia te anunta cand durerea devine prea puternica si iti face sugestii de lifestyle pentru o viata mai sanatoasa.
6. Relax Lite este o aplicatie care te ajuta sa te relaxezi. Ofera un program de exercitii de respiratie si de tehnici de meditatie ghidata, care ajuta la reducerea stresului, macar temporal. Cand instalezi aplicatia, trebuie sa alegi dintr-o serie de imagini cu efect calmant, la care se adauga muzica ambientala. Este aplicatia ideala daca vrei sa-ti structurezi 5-10 minute de relaxare si detasare in timpul unei zile cu program plin.
Odata cu dezvoltarea tehnologiei, domeniul medicinei are mult de castigat, fiind facilitat procesul medical de investigare a unei afectiuni, dar si comunicarea intre medic si pacient. Combinarea celor doua domenii nu poate sa fie decat un real ajutor adus pacientului, care are acces la tratamente din ce in ce mai eficiente.
Chiar daca iti monitorizezi migrena sau alta afectiune cu ajutorul aplicatiilor, nu uita ca google nu are diploma de medic si consulta-te cu un medic specialist.
Last Updated on February 21, 2020