Ecografie Doppler cervico-cerebrala

Realizarea unei ecografii Doppler cervico-cerebrale

De ce să alegi clinica Neuroaxis

Expertiza de top

Expertiză de top

Echipa de peste 50 de medici a clinicii este formată din experți în neurologie, imagistică și specializări conexe.

Tehnologie avansată

Tehnologie avansată

Beneficiezi de tehnologie de ultimă generație și de cele mai avansate protocoale medicale.

Abordare multidisciplinară

Abordare multidisciplinară

Diagnostic și traseu terapeutic stabilit în echipă, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Servicii complete

Servicii complete

Diagnostic – Tratament – Monitorizare – toate în aceeași clinică.

Cauți cel mai bun loc în care să îți faci o ecografie Doppler cervico-cerebrală? La clinica Neuroaxis din București, oferim pacienților noștri servicii neurologice complete ce au la bază investigații de diagnostic de ultimă generație. Folosim ecografia Doppler cervico-cerebrală pentru a evalua fluxul sanguin și a detecta potențialele anomalii vasculare la nivelul gâtului, toracelui și creierului.

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Ce este ecografia Doppler cervico-cerebrală? 

Ecografia Doppler cervico-cerebrală este o investigație imagistică non-invazivă și nedureroasă a vaselor extra și intracraniene. Prin acest tip de ecografie Doppler se evidentiază vasele de sânge de la nivelul capului, gâtului și toracelui superior, modificările structurale ale acestora, precum și circulația sângelui.

Cum funcționează ecografia Doppler? 

În timpul unei examinări Doppler cervico-cerebrale, specialiștii noștri folosesc un aparat ecograf alcătuit dintr-un computer, o sondă portabilă și un ecran video. Sonda se plasează pe zona supusă investigației și emite unde sonore de înaltă frecvență care ricoșează în pereții celulari, pentru ca apoi să se întoarcă și să fie decodate de către computer. Acesta din urmă generează, în timp real, imagini detaliate ale vaselor de sânge cu date despre direcția și viteza fluxului sanguin. Informațiile obținute pot facilita diagnosticarea anumitor afecțiuni sau monitorizarea tratamentelor, fără alte intervenții invazive. 
 


Tipuri de Doppler cervico-cerebral 


 În funcție de indicația clinică și de zona specifică de interes, există mai multe tipuri de ecografie Doppler ce vizează zona cervico-cerebrală. 
 


Ecografia Doppler carotide 


Această tehnică se concentrează pe evaluarea arterelor carotide de la nivelul gâtului. Evaluează viteza fluxului sanguin, detectează stenoza (îngustarea) sau ocluziile în arterele carotide și identifică prezența plăcilor sau a altor anomalii. Doppler-ul carotidian este utilizat în mod obișnuit pentru a evalua riscul de accident vascular cerebral și pentru a ghida deciziile de tratament. 

Doppler transcranian (TCD) 


TCD este o tehnică care evaluează viteza și direcția fluxului sanguin în arterele intracraniene. Ecografia Doppler transcranian este valoroasă în detectarea vasospasmelor, emboliilor sau a fluxului anormal în condiții precum accident vascular cerebral, hemoragie subarahnoidiană sau stenoză intracraniană.  

 

Ecografie transcraniană Duplex cu coduri de culoare (TCCS) 

Ecografia Duplex combină ultrasonografia transcraniană cu imagistica Doppler color. Este utilă în detectarea și caracterizarea anomaliilor cum ar fi stenoza arterială, tromboza venoasă sau malformațiile arteriovenoase. 

Ecografia Doppler transorbitală 


Această tehnică implică evaluarea fluxului sanguin în artera oftalmică, care furnizează sânge către ochi. Doppler transorbital poate ajuta la evaluarea afecțiunilor precum sindromul ischemic ocular, tumorile vasculare orbitale sau ocluzia arterei oftalmice. 
 


Ce poate diagnostica ecografia Doppler cervico-cerebrală? 


Ecografia Doppler cervico-cerebrală este un instrument de diagnostic versatil care ajută la evaluarea numeroaselor afecțiuni, cum ar fi: 
 
Afecțiuni ale arterei carotide 

Prin evaluarea fluxului sanguin în arterele carotide, putem identifica blocaje sau îngustări (stenoze) care pot crește riscul de accident vascular cerebral sau atac ischemic tranzitoriu (AIT). 

Stenoza intracraniană 

Eco Doppler cervico-cerebrală ajută la detectarea îngustării vaselor de sânge din creier, ceea ce poate duce la scăderea fluxului sanguin și poate contribui la riscul de accident vascular cerebral. 

Anevrisme cerebrale 

Această tehnică ne permite să vizualizăm vasele de sânge din creier, identificând orice dilatare anormală (anevrisme) care ar putea necesita o evaluare sau o intervenție ulterioară. 

Vasospasm 

După hemoragia anevrismală subarahnoidiană, ecografia Doppler cervico-cerebrală poate monitoriza modificările fluxului sanguin, ajutându-ne să gestionăm potențialele complicații precum vasospasmul. 

Evaluarea circulației colaterale 

În anumite condiții, cum ar fi boala Moyamoya sau boala ocluzivă cronică, analiza Doppler cervico-cerebral ajută la evaluarea căilor alternative de flux sanguin (circulația colaterală) care compensează vasele compromise. 
 

De ce să alegi Neuroaxis pentru Doppler cervico-cerebral? 

 

La Neuroaxis echipa noastră de neurologi cu înaltă calificare și tehnicieni specializați oferă îngrijire excelentă și experiență în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor neurologice. Iată patru motive pentru care să alegi să efectuezi o ecografie Doppler cervico-cerebrală la clinica Neuroaxis din București: 

  1. Echipamente de ultimă generație: Folosim cea mai recentă tehnologie cu ultrasunete Doppler, asigurând rezultate precise și detaliate.
  2. Expertiză în interpretare: Neurologii noștri cu experiență analizează datele obținute în urma ultrasonografiei Doppler, oferind diagnostice precise și recomandări de tratament personalizate. 
  3. Abordare integrativă: Luăm în considerare istoricul medical, simptomele și rezultatele altor investigații, pentru a oferi o evaluare cuprinzătoare și precisă. 
  4. Îngrijire plină de compasiune: înțelegem că investigațiile neurologice pot fi copleșitoare și ne străduim să creăm un mediu de susținere și confortabil pe parcursul vizitei tale la noi. 

 

Cat durează analiza Doppler? 


O ecografie Doppler durează 30-40 de minute și poate fi însoțită de o consultație de aproximativ 20 de minute.

Dacă te confrunți cu simptome precum amețeli, dureri de cap recurente sau ai factori de risc pentru accident vascular cerebral, este esențial să beneficiezi de o evaluare amănunțită.  
Preia controlul asupra sănătății tale neurologice. Programează astăzi la o ședință pentru ecografia Doppler cervico-cerebrală la clinica Neuroaxis din București și permite echipei noastre experimentate să te ghideze spre o mai bună calitate a vieții.  

Ecografia Doppler cervico-cerebrala

Pret ecografie Doppler

  • Pret ecografie Doppler vase extra si intracraniene 500lei
  • Pret test FOP – Foramen ovale patent 300lei

Testimoniale

Articole Relevante

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up