Masuri speciale pentru pacientii cu afectiuni neurologice in contextul Coronavirus

Cu numai cateva zile în urma, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie de coronavirus. Focarul de SARS-CoV-2 a lansat o situatie de urgenta in domeniul sanatatii publice la nivel international. Avand in vedere contextul actual, clinica de neurologie Neuroaxis a luat mai multe masuri pentru siguranta pacientilor si a angajatilor.
Printre acestea se numara dezinfectarea suplimentara a clinicii, cresterea timpului dintre consultatii si posibilitatea de a discuta cu medicul online sau telefonic.

„Mare parte dintre pacientii nostri se afla in categoria de risc, adica au peste 60 de ani si, de multe ori, pe langa afectiunile neurologice, sufera si de boli cardiace sau diabet. Este vital sa se protejeze stand in casa. Totodata, bolile neurologice sunt cronice si pacientii au nevoie de aceeasi monitorizare constanta ca si pana acum. De aceea am lansat consultul prin telemedicina. Iar pentru cei ale caror cazuri medicale nu le permit o consultație online, am luat masuri speciale de protectie in clinica. Trebuie avut in vedere ca anumite probleme neurologice ale pacientilor nu pot fi amanate fara riscul de a deveni mai apoi urgente medicale”, spune Dr. Dan Mitrea, medic neurolog Neuroaxis.

Masurile luate in clinica pentru siguranta pacientilor

masuri speciale covid-19

Consultatii online si telefonic

In cazul specializarilor la care este posibil, consultatiile si controalele pot avea loc online, prin intermediul platformelor Skype sau Whatsapp ori telefonic. Consultatiile posibile online sau telefonic sunt cele care tin de specializarile: Epileptologie, Psihiatrie si Psihologie Clinica. In ce priveste controalele, acestea pot fi facute prin telemedicina indiferent de specializare însa tinand cont de specificul fiecarui pacient in parte.

„Fiecare caz este diferit si unele nu pot fi gestionate de la distanta. In plus, conform legislatiei in vigoare, nu putem elibera rapoarte medicale in urma unei consultatii sau unui control realizat prin telemedicina, putem emite doar o opinie medicala. Însa putem promite ca actul medical va ramane acelasi iar calitatea raspunsurilor va fi aceea cu care v-am obisnuit. Facem tot ce putem sa le fim aproape pacientilor nostri si sa avem grija de siguranta lor”, explica Dr. Dan Mitrea, medic neurolog la clinica Neuroaxis.


Pentru pacientii care aleg telemedicina, sunt cativa pasi care trebuie urmati astfel incat consultatia sau controlul sa fie la fel de eficiente.

Neuroaxis este prima clinică integrată de neurologie din București care oferă servicii de diagnostic, tratament și monitorizare în toate ramurile neurologiei și specializărilor conexe acesteia: ecografie Doppler, neurochirurgie, psihiatrie, cardiologie, chirurgie spinală, recuperare, reumatologie.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Cât mai trăiești după un AVC și cum se schimbă viața după un accident vascular cerebral

Afectiuni si tratamente
Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up