Efectele Yoga in lupta cu Scleroza Multipla

.

Scleroza multipla este una dintre cele mai des intalnite afectiuni cronice inflamatorii autoimune ale sistemului nervos. Simptomele ei includ o scadere drastica a calitatii vietii, mobilitate redusa si oboseala constanta, fiind principala dizabilitate intalnita la adultii tineri.

Desi medicina moderna a facut si continua sa faca enorme progrese in tratarea sclerozei multiple si in alinarea simptomelor acesteia, studii recente sugereaza ca yoga poate fi metoda complementara in ameliorarea eficienta a simptomele bolii.

Stravechea disciplina are un efect imediat si pozitiv in viata pacientilor. Iata cum ajuta!

Remediu pentru oboseala

Oboseala extrema este printre cele mai comune probleme pentru pacientii ce sufera de scleroza multipla. Conform unui studiu publicat de catre Academia Americana de Neurologie, practicarea de yoga poate avea o influenta masiva asupra energiei practicantilor, ajuntandu-i sa lupte eficient contra oboselii cauzate de boala de care sufera.

Cercetatorii de la Universitatea din Portland au analizat efectele exercitiilor aerobice si yoga asupra oboselii, starii psihice, functiilor cognitive si nivelului general al calitatii vietii pacientilor cu scleroza multipla, timp de 6 luni. Daca in privinta efectelor psihice nu s-au remarcat schimbari, in ceea ce priveste nivelul de energie s-a vazut o imbunatatire substantială comparativ cu inceputul studiului.

event

Fii atent la ce simptome ai!Fa-ti o programare la neuroaxis

Tonifiaza trupul si mintea

Una din caracteristicile acestei boli este variatia de simptome intalnita de la pacient la pacient. Yoga se dovedeste a fi eficienta pentru majoritatea neajunsurilor fizice și psihice, fiind astfel recomandata unui numar mare de pacienti.

Problemele mentale, precum schimbari bruste de dispozitie, stari de panica, nervozitate sau depresie sunt intalnite intr-o forma sau alta la majoritatea bolnavilor, iar calea cea mai populara pentru ameliorarea lor este medicamentatia. Yoga ofera insa o alternativa sau o completare pentru medicina traditionala, reusind sa imbunatateasca starea pacientilor prin exercitii de respiratie si de relaxare mentala.

Imbunatatirea calitatii vietii prin meditatie

Meditatia este o forma eficienta de a linisti mintea si de a scadea intensitatea propriilor ganduri pana la un nivel la care nu reusesc sa distraga practicantul. Din acest motiv, este des incorporata in practici de yoga.

Desi in mod traditional meditatia necesita o anumita pozitie a corpului, aceasta poate fi insa practicata si in pozitie orizontala, fiind de mare ajutor pentru pacientii cu scleroza multipla. Acestia reusesc in acelasi timp sa isi imbunatateasca concentrarea mentala si sa isi relaxeze corpul.

Desi studiile ce analizeaza legatura dintre meditatie si imbunatatirea starii fizice si mentale ale pacientilor ce sufera de scleroza multipla sunt inca limitate, cele de pana acum arata ca meditatia poate ajuta la indepartarea stresului, anxietatii, depresiei, insomniei sau a starii generale de oboseala.

Yoga si medicina alopata

Poate parea ciudat, ca o practica ce-si are originea in vremuri antice sa completeze beneficiile medicinei moderne, bazate pe stiinta. Yoga insa se dovedeste a fi completarea perfecta, ameliorand o larga varietate de simptome, la orice stagiu al bolii, fiind in acelasi timp, o practică relativ ieftina si usor de deprins.

Terapiile yoga trebuie incluse intr-un plan terapeutic complex si bine definit. De aceea este bina ca medicul neurolog sa fie consultat inainte. Acesta, impreuna cu terapeutul yoga vor alege cele mai potrivite exercitii pentru o eficienta maxima.

Specialistii Neuroaxis va pot ajuta sa concepeti traseul terapeutic potrivit pentru dumneavoastra. Va asteptam cu drag in clinica noastra.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Cât mai trăiești după un AVC și cum se schimbă viața după un accident vascular cerebral

Afectiuni si tratamente
Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up