Cele mai bune pastile pentru amețeli sunt cele recomandate de medic. De ce e important să iei doar medicamente prescrise de specialiști

Amețelile sunt un simptom în mai multe boli neurologice sau otoneurologice. Dacă te gândești să mergi la farmacie pentru a cere medicamente, trebuie să știi că cele mai bune pastile pentru amețeli diferă în funcție de afecțiunea care le generează și sunt prescrise de medicul specialist după o investigare amănunțită și stabilirea diagnosticului de certitudine. 

Echipa de medici experți în neurologie și otoneurologie de la Neuroaxis București diagnostichează frecvent pacienți care se prezintă la clinică cu vertij și stabilesc, pe baza consultației și investigațiilor de specialitate, cel mai eficient tratament. 

Navighează rapid: 

Ce este amețeala

Amețeala este un termen folosit pentru a descrie o varietate de senzații, de la o stare de instabilitate ușoară sau de plutire la tulburarea de echilibru care duce la leșin. În cazul amețelii puternice, când avem senzația că se întârte lumea cu noi, vorbim despre vertij. 

Dacă nu este vorba despre un episod izolat, se impun investigații de neurologie sau ORL. Tratamentul amețelii depinde de aflarea cauzei, iar cele mai bune pastile pentru amețeli pot fi prescrise numai după stabilirea cauzei. 

Competențele dezvoltate de fiecare dintre acești specialiști în diagnosticarea și tratarea anumitor grupe de boli neurologice permit direcționarea fiecărui pacient către cel mai experimentat medic, în funcție de afecțiunea suspicionată. O boală neurologică poate fi foarte complexă și poate implica și alte specialități medicale. În astfel de cazuri, medicii Neuroaxis formează echipe mixte sau comisii multidisciplinare, pentru o abordare cât mai amplă a bolii neurologice investigate și creșterea șanselor ca pacienții să primească cel mai eficient tratament. 

Ce afecțiuni neurologice au ca simptom amețeala

Amețeala poate apărea în afecțiuni neurologice sau otoneurologice precum migrene, AVC, scleroză multiplă, tumori cerebrale, boala Parkinson, boala Ménière, neuronita vestibulară, vertijul paroxistic benign de poziție sau neurinomul acustic. 

În fiecare din aceste afecțiuni, amețeala este însoțită de alte simptome, tabloul complet al manifestărilor, alături de investigații, ajutând medicul să stabilească diagnosticul și să prescrie cele mai bune pastile pentru amețeli. 

3 motive pentru care cele mai bune pastile pentru amețeli sunt cele recomandate de medic

Consultarea medicului înainte de a lua orice pastile sau medicamente este esențială pentru a asigura un tratament corect, personalizat și sigur în funcție de nevoile și starea ta de sănătate. Acesta poate evalua starea ta generală de sănătate și istoricul medical pentru a determina dacă există probleme sau condiții medicale care ar putea interacționa negativ cu medicamentele pe care le iei sau intenționezi să le iei. În plus, medicul îți va prescrie tratamentul potrivit pentru simptomele sau afecțiunile tale specifice. Acest lucru asigură că primești medicamentele adecvate pentru situația ta și că riscul efectelor secundare este minimizat. 

Rețeta cu cele mai bune pastile pentru amețeli are la bază investigații și un diagnostic

Cele mai bune pastile pentru amețeli nu le afli nici de la apropiați, nici printr-o căutare pe internet. Multitudinea de cauze ale amețelilor fac necesară identificarea afectiunii care le cauzează pentru a putea fi stabilit un tratament eficient. 

Consultația de neurologie sau ORL sunt primii pașii necesari pe care trebuie să-i faci pentru a obține acces la medicamentele recomandate pentru amețeli. 

Medicul ține cont de istoric și de posibilele interacțiuni

În alegerea celor mai bune pastile pentru amețeli, medicul ia în considerare, pe lângă diagnostic, istoricul medical al pacientului și orice alte tratamente pe care acesta le urmează, pentru a evita interacțiunile medicamentoase ce pot duce la complicații și a minimiza astfel riscurile pentru sănătate. 

Prevenirea auto-medicamentației necontrolate

Auto-medicamentația poate duce la complicații și riscuri semnificative pentru sănătate. Consultarea unui medic te asigură că iei medicamentele potrivite și că faci acest lucru într-un mod sigur. 

Unul dintre principalele pericole asociate auto-medicamentației este riscul apariției unor complicații și riscuri neașteptate. De multe ori, o persoană care se auto-medicamentează poate subestima gravitatea unei afecțiuni sau poate trata simptomele superficiale fără a aborda cauza principală. Unele medicamente pot avea efecte secundare sau pot interacționa negativ cu alte substanțe, inclusiv cu alte medicamente pe care o persoană le ia deja.

Cand considerăm amețelile o urgență

Amețelile recurente, amețelile puternice – vertijul – reprezintă o urgență, dar mai ales cele însoțite de simptome neurologice impun o consultație de neurologie în regim de urgență. 

Printre simptomele care reprezintă un semnal de alarmă în combinație cu amețelile se numără: 

  • nevralgia occipitală; 
  • confuzia; 
  • tulburările de vorbire sau înțelegere; 
  • amorțeala/ slăbiciunea/ paralizia unui membru; 
  • amorțeala/ paralizia feței; 
  • tremorul; 
  • tulburările de vedere; 
  • starea de greață sau de vomă severă; 
  • febra. 

Tratamentul după ureche poate fi periculos. Medic: Nu vă jucați cu sănătatea!

Specialiștii Neuroaxis recomandă evitarea administrării pastilelor „după ureche”. Automedicația, în lipsa unui diagnostic, poate fi lipsită de efect, iar în cel mai rău caz, poate fi periculoasă. 

Nu vă jucați cu sănătatea dumneavoastră, informațiile obținute de pe internet  nu pot înlocui cunoștințele și interpretarea unui medic. Tratamentele încercate de prieteni, colegi sau vecini pentru probleme ce pot părea similare vă pot face mai mult rău. Este greșit și, uneori, periculos să abordăm superficial unele simptome. Dacă vă confruntați cu amețeli, este foarte important să vă adresați unui medic. Dacă sunt și alte simptome neurologice asociate (dezechilibru, tulburări de vedere sau coordonare), vă recomand să programați  fără întârziere o consultație la un medic neurolog nu doar pentru a afla care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli, ci pentru a stabili dacă nu cumva în spatele acestor manifestări se află o afecțiune gravă”, explică Dr. Iulia Mitrea, medic specialist neurolog. 

Dacă te regăsești în tabloul de manifestări de mai sus, te așteptăm la clinica Neuroaxis din București pentru a afla cauza amețelilor tale. Cele mai bune pastile pentru amețeli pot fi prescrise numai după stabilirea afecțiunii care le generează, iar specialiștii noștri în neurologie și domeniile conexe au experiența necesară diagnosticării cu certitudine a bolilor care au astfel de manifestări. Programează-te online sau contactează-ne pentru detalii. 

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Cât mai trăiești după un AVC și cum se schimbă viața după un accident vascular cerebral

Afectiuni si tratamente
Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up