subject Cuprins

Ce este nevralgia Arnold?

Nevralgia Arnold este un tip de cefalee cauzata de iritarea sau ranirea nervilor occipitali. Acesti nervi pornesc de la baza craniului si se intind la nivelul scalpului. Lezarea acestor nervi poate produce dureri severe.

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Simptome nevralgia Arnold

Nevralgia suboccipitala poate incepe cu o durere continua, cu senzatie de arsura si vibratie si se poate continua cu o durere interminenta. Durerea isi are originea la baza craniului si poate iradia spre scalp, in special in vertex (crestetul capului). Aceste simptome se intalnesc de cele mai multe ori doar pe una din partile capului, dar se pot intalni si pe ambele. Durerile se pot simti chiar si la rotirea capului sau la atingerea scalpului.

Diagnosticare nevralgia Arnold

Fara un consult de specialitate, nevralgia suboccipitala nu poate sa fie diagnosticata corect. Aceasta afectiune se poate confunda cu alte diagnostice ce au simptome comune.  Un medic specialist poate analiza simptomele si poate determina masura in care aceste simptome afectează viata cotidiana a unui pacient. Daca exista constatari anormale la un examen neurologic, medicul poate recomanda efectuarea unor investigatii suplimentare precum RMN si CT.

Tratament nevralgia Arnold

Analgezicele conventionale sau medicamentele antiinflamatoare pot avea un efect benefic asupra simptomelor. Uneori injectiile cu antialgic pot eradica durerea cand anumite medicamente pe cale orala se dovedesc a fi ineficiente. Fizioterapia este deseori necesara. In cazuri selectionate, sunt luate în considerare interventiile chirurgicale.

Preventie nevralgia Arnold

Incercati sa nu dormiti in pozitie inclinata, cu bratul sub perna; Incercati sa nu efectuați apeluri telefonice in timp ce tineti dispozitivul intre ureche si umar; Incercati sa nu purtati geanta, ghiozdanul sau greutatile pe aceeasi parte.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Afectiuni Relevante

Cefalee Cluster

Nevralgie de trigemen

SUNCT – Atacuri cefalee unilaterale de tip nevralgic

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up