Ce este polisomnografia? 

Polisomnografia (PSG) consta in procedura de investigare a tulburarilor de somn prin monitorizarea simultana a mai multor parametrii. Monitorizarea are loc in timpul somnului, intr-o camera special amenajata in acest scop. Se urmaresc electroencefalograma, miscarile toracice si respiratia, miscarile membrelor, pulsul si saturatia de oxigen si electrocardiograma. Pe parcursul somnului, pacientul este monitorizat audio si video.

Scopul polisomnografiei este de a determina existenta unor tulburari ale fiziologiei somnului si cauzele acestora. Investigatia poate identifica afectiuni degenerative sau tulburari de memorie si de concentrare, pe langa multe alte afectiuni ale somnului. Investigatia se realizeaza cu un aparat denumit polisomnograf.

Polisomnografia se realizeaza in urma unui consult de specialitate realizat de medicul neurolog cu competente in somnologie, care constata necesitatea acestei interventii.

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Pregatirea pentru investigatii polisomnografice

Investigatia se realizeaza intr-un laborator specializat pentru somnologie si este necesara internarea peste noapte a pacientului. Durata investigatiei de polisomnografie este de pana la 8-9 ore, pe parcursul noptii. Pentru analiza de somn este recomandat sa aveti asupra dumneavoastra pijama sau haine comode si obiecte de igiena personala. Va recomandam, de asemenea, sa mancati usor de seara, sa nu consumati alcool sau alte substante care pot afecta calitatea somnului.

Multi Sleep Latency Test – MSLT

Aceasta investigatie reprezinta o completare a polisomnografiei si se utilizeaza pentru diagnosticarea si evaluarea anumitor tulburari de somn. MSLT consta in masurarea vitezei de adormire a pacientilor pe timpul zilei, intr-un mediu linistit. Acest test se realizeaza dupa terminarea polisomnografiei, pe timpul zilei si este compus din cinci reprize de cate doua ore fiecare, in care pacientul trebuie sa stea treaz, intercalate cu perioade in care pacientul trebuie sa incerce sa doarma.

Interpretarea polisomnografiei

Rezultatul investigatiei polisomnografice este interpretat de catre un medic neurolog supraspecializat in analiza somnului (competente in somnologie) din cadrul clinicii. 

Pret investigatii PSG

Serviciu

Pret

Pret polisomnografie - PSG

2400lei

Pret polisomnografie cu MSLT (Multi Sleep Latency Test)

3500lei

Testimoniale

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Echipa noastra de specialisti

Articole relevante

Fata in fata cu epilepsia

General

Poligrafia (PG) si polisomnografia (PSG). Studiul somnului si al tulburarilor de somn

Specializari

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up