Ce sunt infiltratiile articulare si periarticulare?

Infiltratiile articulare si periarticulare (in jurul ariculatiilor) sunt proceduri medicale, minim invazive, care presupun injectarea anumitor substante in articulatii sau in tesuturile din jurul acestora cu scopul de a reduce durerea, de a scadea inflamatia sau de a spori mobilitatea.

In general infiltratiile fac parte dintr-un plan mai amplu de tratament si sunt efectuate dupa recomandarea medicului curant.

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Cum se realizeaza infiltratiile?

Infiltratiile se realizeaza doar la recomandarea unui medic si presupun injectarea unei substante cu ajutorul unui ac fin direct in tesutul dorit. Pentru a creste precizia infiltratiilor se folosesc tehnici de imagistica cum ar fii: ghidaj ecografic, ghidaj CT sau chiar ghidaj IRM. Aceasta tehnica de ghidare permite o precizie crescuta a procedurii si o sansa mai mare in atingerea tintei terapeutice.

In clinica Neuroaxis infiltratiile sunt realizate de medicii neurologi, reumatologi sau de medicii specializati in recuperare medicala.

Durerea experimentata in timpul acestei proceduri este minima, dar disconfortul resimtit dupa injectare poate dura pana la 1-2 zile in functie de tipul de infiltratie realizat.

Cum ma pregatesc pentru o infiltratie articulara?

Pentru ca va trebui sa iti descoperi partea corpului in care se realizeaza infiltratia este indicat sa porti haine lejere care sa iti permita sa le dai jos usor sau sa le ridici suficient pentru a permite realizarea procedurii.

Tipuri de infiltratii

Infiltratii cu acid hialuronic (substante vascoelastice)

Infiltratiile cu acid hialuronic sunt realizate in general interarticular si au mai multe beneficii. Substantele vascoelastice au rol de lubrifiere, de protejare si hranire a cartilajelor si de reducere a inflamatiei. Durata efectului variaza in functie de forma farmacetuica a produsului injectat – de la o luna pana la 6 luni.

Infiltratii cu substante antiinflamatoare (corticosteroizi)

Acest tip de infiltratii au rolul de a reduce inflamatia si durerea din articulatii si tesuturile moi din jurul acestora. Beneficiile majore ale aceste terapii sunt:

  • Medicatia se concentreaza la nivelul structurii tinta si nu se distribuie in intreg corpul limitand astfel efectele adverse sistemice
  • Efectul teraputic este de cel mai multe ori imediat
  • Limiteaza necesitatea administrii regulate a medicamentelor impotriva durerii
  • Efectul terapeutic de lunga durata cuparative cu medicatia de durere obisnuita, de la 1 luna la 6 luni

Infiltratii PRP (plasma trombocitara concentrata/ Platelet-Rich Plasma)

Infiltratiile PRP, denumite si infiltratii cu preparat autolog cu plasma conditionata, presupun recoltarea de sange venos de la pacient, centrifugarea acestuia si injectarea substantei in zona dorita.

Infiltratiile PRP cu plasma sau injectiile cu plasma, cum mai sunt denumite popular, ajuta la procesul de refacere si vindecare al tesuturilor afectate.

Contraindicatii pentru infiltratii articulare

Contraindicatiile ce tin de procedura in sine sunt:

  • existenta unei infectii la locul injectarii sau o infectie sistemica in organism;
  • fracturi sau rupturi de ligamente;
  • existenta unor probleme de coagulare sau utilizarea unui tratament cu medicamente anticoagulante.

In cazul acesta se va recomanda intreruperea pentru o perioada scurta de timp a medicatiei anticoagulate si reluarea acesteia la 24h dupa finalizarea procedurii de inflitratie.

Contraindicatiile ce tin de substanta adiminstrata sunt dependente de afectiunile de care sufera pacientul (afectiuni oncologice, cardiace, diabet etc.) si de alergiile acestuia.

Daca urmati un tratament indicat de medicul curant care presupune infiltratii cu acid hialuronic, corticosteroizi sau infiltratii PRP articulare sau periarticulare, va asteptam la clinica Neuroaxis.

Preturi infiltratii

Serviciu

Pret

Pret inflitratie ecoghidata nerv median (unilateral)

450lei

Pret inflitratie ecoghidata articulara / periarticulara

450lei

Pret infiltratie cu PRP

1100lei

Pret infiltratie cu Botox - spasticitate si distonii

1500lei

Testimoniale

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Echipa noastra de specialisti

Articole relevante

Ce sunt durerile de spate? Dr. Dan Mitrea raspunde

General

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up