Holter Tensiune Arterială

holter tensiune arteriala

De ce să alegi clinica Neuroaxis

Expertiza de top

Expertiză de top

Echipa de peste 50 de medici a clinicii este formată din experți în neurologie, imagistică și specializări conexe.

Tehnologie avansată

Tehnologie avansată

Beneficiezi de tehnologie de ultimă generație și de cele mai avansate protocoale medicale.

Abordare multidisciplinară

Abordare multidisciplinară

Diagnostic și traseu terapeutic stabilit în echipă, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Servicii complete

Servicii complete

Diagnostic – Tratament – Monitorizare – toate în aceeași clinică.

Ce este un Holter pentru Tensiune Arterială 

Un Holter Tensiune Arterială este un dispozitiv medical care se atașează pacientului și înregistrează valorile tensiunii arteriale pe o durată de 24 de ore. La finalul perioadei, medicul va vedea care este profilul tensional al pacientului. 

Aparatul Holter TA sau Holeter de Tensiune Arterială funcționează pe același principiu ca un aparat Holter EKG/ECG. Ambele servicii sunt disponibile în cadrul clinicii Neuroaxis. 

Diferențele dintre cele două constau în faptul că monitorizarea Holter Tensiune Arterială se face strict pe 24 de ore, în vreme ce monitorizarea Holter EKG/ECG se poate întinde pe o perioadă mai lungă de timp – 48, 72 de ore. 

În plus, aparatul Holter Tensiune Arterială se montează pe braț (seamănă cu un tensiometru), în vreme ce aparatul de monitorizare EKG/ECG presupune montarea unor electrozi pe corp, care trebuie menținuți câtă vreme pacientul poartă holterul. 

Medicii clinicii Neuroaxis vor alege pentru tine, în funcție de simptomatologie și istoric, holterul de tensiune potrivit. 

 

Cum se face o monitorizare cu Holter pentru Tensiune Arterială 

Monitorizarea cu Holter Tensiune Arterială se face în ambulatoriu, așadar, pleci cu echipamentul acasă, nu se impune internarea pe perioada celor 24 de ore. Este o investigația neinvazivă și nedureroasă. 

După consultația de specialitate și după ce vei completă o fișă, medicul cardiolog din cadrul clinicii Neuroaxis București îți va monta aparatul Holter de Tensiune Arterială. 

Acesta are două componente: manșeta ce urmează să fie fixată pe braț și aparatul de monitorizare (cam de dimensiunea unui telefon mobil), conectat la manșetă printr-un cablu subțire; pe acesta îl vei purta la brâu, prins de curea, sau într-un buzunar interior al hainei. 

Aparatul Holter Tensiune Arterială îți va măsura tensiunea la fiecare 30 de minute, pe timp de zi și din oră în oră, pe timp de noapte. Când se întâmplă asta, manșeta se umflă și presează pe braț, întocmai ca un tensiometru. Este singurul disconfort pe care îl vei simți în timpul monitorizării cu aparatul Holter TA. 

 

Când este necesară o monitorizare cu Holter TA 

Medicul cardiolog va recomanda montarea unui Holter Tensiune Arterială, dacă, în urma examinării EKG în cabinet, va constata că ai tensiune oscilantă, hipertensiune sau hipotensiune. 

Datele adunate cu holterul TA de-a lungul celor 24 de ore sunt esențiale pentru diagnosticarea corectă a hipertensiunii arteriale și stabilirea unui tratament adecvat. 

Hipertensiunea este factor de risc principal pentru infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral (AVC). De aceea, diagnosticarea precoce este extrem de importantă. 

 

Cum trebuie să te pregătești pentru o monitorizare Holter Tensiune Arterială 

Este indicat să porți haine lejere, din bumbac, care să permită montarea și purtarea ușoară a aparatului Holter Tensiune Arterială. 

Dacă ești sub tratament pentru tensiune, nu îl vei întrerupe.  

După montarea dispozitivului, vei pleca acasă ori la serviciu și îți vei continua activitățile obișnuite. Nu vei face însă duș ori baie, întrucât nu este indicat să uzi aparatul Holter Tensiune Arterială. 

După 24 de ore, te vei întoarce la clinica Neuroaxis, unde medicul va decupla aparatul Holter Tensiune Arterială și va descărca datele colectate de acesta într-un computer. 

Cardiologul va analiza apoi și va compara valorile înregistrate pe Holter TA de-a lungul celor 24 de ore, pentru a vedea dacă există un tipar al variațiilor de tensiune. 

Pe baza acestor date, medicul va stabili diagnosticul și tratamentul. Totodată, dacă situația o impune, îți va recomanda alte investigații, menite să ajute la rafinarea diagnosticului și alegerea unei terapii personalizate. 

Specialistul clinicii Neuroaxis îți poate face și recomandări pentru schimbarea stilului de viață (alimentație, repaus, sport), în funcție de afecțiunea diagnosticată după monitorizarea cu aparatul Holter Tensiune Arterială, pentru a te ajuta să-ți crești calitatea vieții. 

Te așteptăm la clinica Neuroaxis din București, la un consult cardiologic pentru a vedea dacă ai nevoie de monitorizare cu aparatul Holter Tensiune Arterială. Vei beneficia de toată atenția și priceperea specialiștilor noștri, care au pregătire avansată în acest domeniu. 

  • Monitorizare Holter TA cu interpretare - 24 de ore 410 lei

Părerile pacienților noștri

Mihaela Chites

Mihaela Chites

2024-04-12

Clinica de exceptie, multumiri din suflet Dnei Dr Olivia Racila, o profesionista desavarsita, care a explicat cu rabdare, pe indelete si intelesul tuturor.

Gina Goidea

Gina Goidea

2024-04-05

Sunt implicați cu adevărat în a-ți rezolva problema, indiferent de vârstă. De obicei, când te duci cu un bătrân, majoritatea spun ca-i vârstă... mulțumesc celor care le pasă: dnei dr. MATEI ALEXANDRA și dl. Dr. COZMA LIVIU.

Andrei Blaj

Andrei Blaj

2024-04-04

Am facut o consultatie online, totul a decurs foarte bine. Recomand.

Marian Petrice

Marian Petrice

2024-03-28

Am avut ocazia să întâlnesc în această clinică un medic de excepție.

Angelica Geambaşu

Angelica Geambaşu

2024-03-26

Tot respectul pentru Doamna Doctor Zela Cofoian-Amet.Calm, abordare foarte profesionistă de excepție, răbdare și maxim inters pentru pacient.

Scorul de evaluare Google: 4.4 din 5, pe baza 367 recenzii

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up