durerea de cap simptom
durerea de cap simptom

Abordarea pluridisciplinara a unei probleme medicale atat de delicata precum tumora cerebrala creste considerabil sansele pacientului de a trece cu bine peste un astfel de moment. La Neuroaxis diagnosticam, tratam si monitorizam pacientii cu tumora cerebrala, optimizand procesul medical si terapia. Incercam sa obtinem cel mai bun prognostic si sa limitam aparitia deficitelor neurologice, printr-o abordare chirurgicala adaptata fiecarui caz.

Ce este o tumora cerebrala?

O tumora cerebrala reprezinta o masa sau o excrescenta anormala a celulelor din creier. In mod normal, celulele se reproduc intr-o maniera ordonata si controlata, cele noi mimand “comportamentul” celor pe care le inlocuiesc. Celulele care se transforma in tumori nu reusesc sa adopte acelasi tipar si cresc necontrolat si imprevizibil.

Tumorile cerebrale pot fi:

In functie de locul in care apar, tumorile cerebrale pot fi:

Care sunt simptomele unei tumori cerebrale?

In stadiile incipiente, tumora cerebrala este greu de identificat, fiind asimptomatica. Cel mai puternic semn, care ar trebui sa fie un semnal de alarma, este durerea de cap recurenta si de lunga durata.

Cand se instaleaza simptomele, pacientul poate experimenta:

 

Factorii de risc pentru tumora cerebrala

In toate cazurile de cancer, vorbim despre o inmultire necontrolata a celulelor. Acelasi lucru se intampla si in cazul unei tumori cerebrale, insa cauzele care provoaca un astfel de comportament al celulelor nu sunt pe deplin cunoscute. Principalii factori de risc pentru dezvoltare unei tumori cerebrale sunt:

Diagnosticarea corecta a tumorii cerebrale

„Putem detecta cu usurinta o tumora cerebrala daca o cautam” spune Dr. Dan Mitrea.

Primul pas in diagnosticare este consultatia si discutia cu medicul neurolog. Acesta va cere un examen imagistc CT sau un RMN care ii va indica modificarile survenite in creier. Urmatorul pas il reprezinta incadrarea histologica a tumorii si apoi planul de tratament.

Cel mai bun plan de tratament pentru o tumora cerebrala ramane cura chirurgicala. Odata cu extirparea unei parti cat mai mari, sau chiar a intregii tumori atunci cand este posibil, cresc sansele de vindecare. Unele cazuri necesita urmarea unui tratament de radioterapie sau chimioterapie.

Abordarea terapeutica si rezultatele tratamentelor difera in functie de fiecare caz in parte.

In cadrul clinicii Neuroaxis, consultatia de neurologie are pretul de 190 de lei, iar cea de neurochirurgie 250 de lei.

Cine pune diagnosticul?

Planul chirurgical este stabilit de catre medicul neurolog, cu supraspecializare in neuro-oncologie si medicul neurochirurg si discutat la nivelul echipei de interventie formata, pe langa cei doi, din medicul imagist si medicul anestezist.

La Neuroaxis, vei fi consultat de Dr. Dan Mitrea, medic neurolog si fondatorul clinicii Neuroaxis. Aria sa de interes profesional este neurologia generala si neuro-oncologia. In prezent urmeaza cursuri de specializare in neuro-oncologie in cadrul Universitatii Claude Bernard din Lyon, Franta.

Specialistii Neuroaxis care au grija de creierul tau

dr dan mitrea

Dr. Dan Mitrea este membru al Societatii Internationale de Parkinson si de Miscare, Societatii Romane de Neurofiziologie Electrodiagnostica si al Societatii Romane de Neurologie.

“Am ales sa lucrez cu o echipa de medici supraspecializati in tara si in afara pentru a putea avea o imagine cat mai clara si de ansamblu asupra pacientului diagnosticat cu o tumora cerebrala. Consultandu-ne si venind fiecare cu informatii din aria lui de specialitate, cream un plan sustenabil de tratament care creste sansele de supravietuire.”, Dr. Dan Mitrea.

dr mihai craciun

Dr. Mihai Craciun este medic primar neurochirurg cu interes profesional in tratamentul chirurgical multimodal al tumorilor cerebrale. Utilizeaza tehnici de fluorescenta intraoperatorie si monitorizare neuropsihologica prin mapping cortical si awake surgery.

In 2017 a urmat un stagiu de formare in Neurochirurgia functionala a tumorilor cerebrale si mapping cortical la Hospital Guy de Chaulliac, din Montpellier, Franța. Este membru al Societății Române de Neurochirurgie, European Association of Neurosurgical Societies (EANS), European Association of Neuro-Oncology (EANO) și European Low-Grade Glioma Network (ELGGN).

Ce spun pacientii tratati de noi?

Mi-a fost greu sa accept diagnosticul primit: tumora cerebrala. Am crezut ca este o sentinta la moarte. Dar, iata ca dupa interventia chirurgicala sunt inca in viata. Sunt recunoscatoare intregii echipe de la Neuroaxis pentru grija si profesionalismul de care au dat dovada
 
Mirela

Am ajuns la Neuroaxis pentru o a doua opinie. Din pacate diagnosticul doctorului Dan Mitrea nu a contrazis ce mi se spusese deja. Aveam un glinom pe care domnul doctor Craciun l-a operat cu succes

Serban

 

* Părerile aparțin întru totul clienților noștri iar tratamentele precum și rezultatele vor diferi în funcție de fiecare caz în parte.

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up