Termeni si conditii consultatii online

INFORMATII CADRU

 1. Consultatiile si controalele virtuale, denumite in continuare “Consultatii online”, se refera la orice forme de interactiune intre pacient si medic, folosind orice medii de comunicare si/sau schimb de informatii medicale sau non-medicale, altele decat intalnirea fizica dintre cele doua parti.
 2. Pacientul intelege si accepta ca in absenta unei reglementari legale, acest serviciu, reprezintă o opinie medicala asumata integral de medicul specialist, dar nu si o consultatie medicala astfel cum aceasta este prevazuta si reglementata de legislatia aferenta sistemului de sanatate. Orice document eliberat in urma consultatiilor online se supune acestor conditii.
 3. Pacientul intelege si accepta ca acest tip de serviciu poate avea anumite limitari ale actului medical datorate lipsei interactiunii fizice intre cele doua parti sau a limitarilor tehnice.
 4. Pacientul intelege si accepta ca nu in toate cazurile consultatiile online sunt potrivite pentru diagnosticare sau monitorizare. Medicii Neuroaxis vor decide daca un caz poate fi gestionat prin aceasta metoda de comunicare sau nu. 
 

PROGRAMAREA SI PLATA

 1. Programarile se vor face in acelasi mod ca si programarile pentru serviciile efectuate fizic in clinica, in functie de disponibilitatea pacientului si a medicului. Programarile pot suferi ontarzieri, modificari sau anulari din motive obiective, situatii in care Neuroaxis va depune toate diligentele pentru a anunta sau reprograma pacientii sau in cazul in care acestia nu doresc reprogramarea le va returna toate sumele achitate in avans. Neuroaxis nu va despagubi in nici un alt mod pacientii in caz de intarziere, modificare sau anulare a programarilor.
 2. Pacientul intelege si accepta ca acesta nu este un serviciu gratuit si accepta sa achite serviciul inainte de efectuarea lui, printr-un un link de plata emis de catre platforma Netopia si trimis prin SMS pe numarul de contact oferit de catre pacient.
 3. Pacientul intelege si accepta ca in cazul neachitarii serviciului in maxim 4 ore de la momentul primirii solicitarii de plata, programarea va fi anulata, fara ca Neuroaxis sa fie obligata sa il notifice in acest sens. 
 4. Pacientul intelege si accepta ca Neuroaxis nu isi asuma responsabilitatea pentru situatiile in care solicitarea de plata (link-ul de plata) nu a fost primita din motive ce nu tin de Neuroaxis.
 5. Pacientul intelege si accepta ca trebuie sa anunte daca nu mai poate sa onoreze programarea pe care a facut-o cu cel mult 24 de ore inainte ca programarea sa aiba loc, in situatia in care perioada pana la programare este mai mare de 24 de ore.
 6. Pacientul intelege si accepta ca in situatia in care nu anuleaza sau reprogrameaza programarea in termenul mentionat mai sus intreaga suma achitata va fi retinuta de Neuroaxis.
 7. Programarile care au loc in mai putin de 24 de ore de la momentul inregistrarii nu pot fi anulate, ci doar reprogramate si sumele de bani achitate nu pot fi returnate (exceptie fac situatiile de caz fortuit sau de forta majora). Pacientii care nu au anulat sau reprogramat o programare conform termenilor de mai sus au dreptul la o sigura reprogramare.
 8. Pacientii asigurati la companii de asigurari private cu care Neuroaxis are incheiate colaborari, beneficiaza de serviciile de consultatii online, in masura in care politele lor acopera aceste servicii. Astfel, pacientul asigurat privat a carui asigurare nu acopera serviciile de consultatii online, indiferent de motiv, intelege si accepta ca trebuie sa achite personal serviciile de care va beneficiat.
 

CONSULTATIA ONLINE

 1. Consultatiile online se vor desfasura prin intermediul platformei Jitsi Meet, Doxy.me, telefonic si/sau prin alta platforma de comunicare online si cu ajutorul platformei Medicai si al aplicatiilor de e-mail.
 2. Pacientul isi asuma rasponsabilitatea de a avea infrastructura necesara desfasurarii consultatiilor online:
  1. laptop cu webcam si microfon, un PC cu webcam si microfon sau un telefon inteligent cu camera si microfon;
  2. acces la internet;
  3. acces la adresa de e-mail;
  4. toate acestea trebuie sa fie pregatite la data si ora stabilite pentru consultatie. In cazul in care pacientul nu are pregatite mijloacele tehnice pentru a comunica cu medicul si pregatirea acestora dureaza mai mult de 15 minute, programarea va fi considerata ca anulata prin neanuntare, iar Neuroaxis va retine sumele achitate in avans.
 3. Pacientul intelege si accepta ca este de datoria lui sa aiba abilitatile tehnice necesare pentru a se conecta la platformele de lucru ale Neuraxis si sa poata desfasura o conversatie in mediul online cu medicii Neuroaxis, sau sa fie asistat de o persoana care are aceste cunostinte. In cazul in care din cauza lipsei cunostintelor tehnice mai sus amintite consultatia nu poate avea loc, Neuroaxis nu isi asuma nici o responsabilitate, iar programarea va fi considerata anulata prin neanuntare, iar Neuroaxis va retine sumele achitate in avans.
 4. Pacientul intelege si accepta ca in afara de platforma Medicai, utilizata pentru transfer de date Neuroaxis nu isi asuma raspunderea pentru securitatea mijloacelor de transfer de date sau de comunicatie.
 5. Pacientul intelege si accepta ca pot exista cazuri in care din motive tehnice (incompatibilitatea sistemelor de lucru; lipsa conexiunii de internet, pana de curent etc.), care nu tin de niciuna dintre parti, nu se va putea desfasura consultatia/controlul online deloc sau in conditii de proasta calitate, situatie in care va primi contravaloarea consultatiei inapoi sau se va reprograma.
 6. Pacientul intelege si accepta ca daca nu va fi prezent la data si ora la care a fost programata consultatia/controlul si/sau nu accepta conexiunea video pentru mai mult de 15 minute de la momentul programat, programarea se anuleaza si suma platita nu va fi restituita.
 

CONSIDERENTE FINALE

 1. Prin continuarea demersurilor ce tin de realizarea unei consultatii online din partea pacientului (trimitere de documente catre Neuroaxis, realizarea de plati catre Neuroaxis sau orice alta activitate care are ca scop continuarea procesului de consultatie online), acesta isi asuma ca a inteles si ca accepta termenii si conditiile, sumele de plata, riscurile si limitarile acestui tip de servicii si isi da acordul pentru a continua aceste demersuri, inclusiv acordul pentru prelucrarea datelor conform politicii GDPR a Neuroaxis (https://www.neuroaxis.ro/gdpr/).

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up