Ce este Apneea in somn?  

Apneea in somn sau sindromul de apnee in somn (SAS) este una dintre cele mai des intalnite tulburari de somn. Ea afecteaza barbatii si femeile deopotriva si se manifesta prin intreruperea temporara a respiratiei in timpul somnului. Este nevoie de un numar de 10 intreruperi cu durata mai mare de 10 secunde pentru a se considera ca un pacient sufera de apnee in somn.

event

Fa-ti o programare la neuroaxis

Diagnosticare Apnee de somn

Diagnosticarea apneei si a severitatii acesteia se realizeaza prin poligrafie respiratorie. Poligraful este un dispozitiv special care monitorizeaza respiratia in timpul somnului si inregistreaza intreruperile acesteia. Pe langa fluxul nazal, mai sunt analizate si o serie de alti parametri cum ar fi pulsul, saturatia de oxigen si pozitia corpului.

Poligraful este simplu de montat si nu creeaza disconfort pacientului. Investigatia are loc pe timpul noptii la domiciliul pacientului sau in laboratorul de somnologie. Dupa realizarea investigatiei rezultatele sunt interpretate de medicul specialist, care va observa tipul de apnee de care sufera pacientul si severitatea acesteia.

Cauze Apnee in somn

Cauzele sindromului de apnee in somn pot fi numeroase si cuprind obezitatea, defecte ORL, probleme cardiace, posturi de somn incorecte sau slaba dezvoltare a musculaturii gatului.

Simptome Apnee in somn

Simptomele sindromului de apnee in somn sunt variate si pot cuprinde: somnolenta diurna, sforait, mictiune nocturna, lipsa concentrarii in timpul zilei, oboseala cronica, dificultati de memorare si coordonare etc.

Tratament Apnee de somn

Tratamentul pentru sindromul de apnee in somn consta in utilizarea unor aparate speciale (CPAP sau APAP), concepute pentru a suplini deficitul de oxigen din timpul intreruperilor de respiratie ale pacientilor.

Pentru alegerea aparaturii si mastii potrivite fiecarui pacient, mai este necesara o noapte de investigatii, similara cu cea de examinare poligrafica. In a doua noapte de investigare se va monta poligrafului si un aparat de tratament (APAP), pentru a se realiza titrarea poligrafica.

In baza examinarii rezultatelor titrarii se va alege cursul terapeutic potrivit fiecarui pacient.

Pret poligrafie respiratorie

Serviciu

Pret

Pret consultatie pneumologie medic primar

350lei

Pret control pneumologie medic primar

230lei

Pret poligrafie respiratorie la domiciliu

480lei

Pret titrare poligrafica la domiciliu

420lei

Testimoniale

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Echipa noastra de specialisti

Articole relevante

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up