Ce este psihoterapia?

Derivat din limba greaca, termenul de psihoterapie se traduce cel mai bine prin “ingrijirea (sau vindecarea) sufletului”.

Cum se realizeaza acest proces?

Printr-un proces complex de autocunoastere cu ajutorul unui specialist care ghideza clientul in intelegerea anumitor evenimente din trecut, in constientizarea emotiilor traite si a comportamentelor derivate din acestea, in dezvoltarea de noi metode de interactiune si de rezolvare a problemelor, cu scopul de a creea relatii armonioase cu ceilalti, dar si cu sine. Desi majoritatea apeleaza la aceste servicii abia in momentul in care simt ca nu mai pot face fata situatiei, cand se simt intr-un moment de criza, acesta nu este singurul rol al psihoterapiei. Este mai degraba un ajutor oferit oricarei persoane, aflata in criza sau nu, in procesul de dezvoltare personala.

Ce este consilierea psihiatrica?

Consilierea psihiatrica reprezinta o metoda de a sprijini o persoana aflata intr-un impas, intr-o anumita problema ce necesita lamuriri. Spre deosebire de psihoterapie, aceasta are o durata mai scurta, este mai degraba orientata spre oferirea sau gasirea de solutii rapide in cazul in care acest lucru este posibil. Se adreseaza persoanelor care la un moment dat se afla in situatia de a nu reusi sa gestioneze schimbari majore si au nevoie de sprijin in a-si identifica resursele interioare.

Indrumarea catre unul dintre serviciile oferite se face in urma unei evaluari de specialitate.

Durata unei sedinte de psihoterapie sau de consiliere psihiatrica este de 60 de minute.

Pret sedinta psihoterapie sau consiliere psihiatrica 200 lei

Calendar
Faceti o programare!
The message was successfully sent.