Programează-te acum!

Migrena este mai mult decat o simpla durere de cap

La nivel mondial, migrena este considerata a sasea cea mai frecventa cauza a anilor pierduti din cauza unei dizabilitati (YLD). Cand te doare capul intr-un mod sever si in plus ai probleme de vedere, stari de voma, te deranjeaza lumina, zgomotul sau mirosurile din jur, atunci ai o migrena.
Desi migrena afecteaza una din sapte persoane, ramane in continuare una din cele mai nerecunoscute, nediagnosticate si netratate afectiuni la nivel mondial.

Adevarul dureros din spatele migrenei

Migrena nu este o simpla durere de cap. Durerea de cap pe care o resimti este doar un simptom printre altele, migrena fiind recurenta si prezenta pe tot parcursul vietii, daca nu este tratata. Fie ca ai migrena cu aura sau migrena fara aura, o resimti ca pe o tensiune sau pulsatie in creier, care te poate impiedica sa te ridici din pat.

Pulsatia debuteaza de obicei in frunte, pe una din partile capului sau in jurul ochilor. Durerea se intensifica treptat, fiind agravata de orice stimul exterior.

Nu lasa migrena sa-ti dea batai de cap. Mergi la o consultatie neurologica!

O migrena poate sa dureze pana la trei zile, de fiecare data cand se instaleaza. Daca stii ca esti predispus la migrena, mergi la un consult neurologic si descopera problema care-ti da dureri de cap.

O consultatie de neurologie reprezinta primul pas in diagnosticarea, gestionarea si tratamentul tulburarilor sistemului nervos, printre care se numara si migrena

In cadrul unui consult neurologic, medicul specialist realizeaza un examen clinic al pacientului, pentru a putea identifica afectiunea de care acesta sufera. In timpul consultului neurologic, medicul discuta cu pacientul despre simptomele pe care acesta le resimte, despre momentul aparitiei, istoricul medical, formele de manifestare etc. De asemenea, medicul specialist va testa functiile nervoase ale pacientului (reflexele, mersul, senzitivitatea, coordonarea etc).

 

Exista mai multi factori ce pot afecta modul in care functioneaza sistemul nervos, inclusiv genetica, hormonii si deformarile congenitale. Anumite boli afecteaza, de asemenea, in mod direct sau indirect sistemul nervos.

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari

Diagnosticheaza migrena la Neuroaxis

La Neuroaxis, consultatiile de neurologie sunt realizate de o echipa completa, compusa din medici supraspecializati in toate ramurile neurologiei si in specializarile conexe neurologiei. Aceasta presupune o comunicare continua si rapida intre membrii colectivului medical in vederea stabilirii cat mai corecte si precise a diagnosticului si a traseului terapeutic pentru fiecare caz in parte.


In cadrul consultatiei de neurologie, medicul va efectua o anamneza cu privire la:

  • Istoricul medical si familial;
  • Manifestarea simptomelor si circumstantele in care acestea apar;
  • Consumul de medicamente;
  • Stilul de viata;
  • Alte afectiuni medicale existente.

Pe baza anamnezei si inregistrarilor pe care pacientul le-a furnizat, neurologul va oferi un diagnostic initial si/sau poate recomanda teste suplimentare pentru precizia acestuia. De obicei, investigatiile suplimentare sunt necesare atunci cand constatarile initiale sunt neconcludente sau insuficiente. Acestea includ analize medicale, investigatii de imagistica (IRM, CT) sau explorari functionale (Ecografie Doppler, EMG, EEG).

Ce spun pacientii tratati de noi?

"Doctorii au dat dovada de foarte mult profesionalism si timp. S-a alocat foarte mult timp pentru consultatie. Explicatiile despre diagnostic au fost pe intelesul pacientului."​
Claudiu
"Am incredere ca doamna doctor ma va scapa de durerea de cap. Este un doctor deosebit si deja tratamentul a inceput sa dea roade. Durerile sunt mai rare, ceea ce imi da incredere ca pana la urma voi avea o viata normala."
Monica

* Părerile aparțin întru totul clienților noștri iar tratamentele precum și rezultatele vor diferi în funcție de fiecare caz în parte.

Contact:

M: 021 9965
T: 031 425 1825

 

Adresa: Strada Iordache Golescu, nr. 17, Cod 011302, Sector 1, Bucuresti, ROMANIA

 

Mail: contact@neuroaxis.ro

 

Program Neuroaxis:

Luni – Vineri: 09:00 – 19:00