Irina Loghin, la un pas de AVC

„Am simtit intr-o dimineata un disconfort foarte mare si o ameteala puternica.”, isi aminteste Irina Loghin despre momentul in care a crezut ca face un AVC. Primul lucru pe care l-a facut a fost sa mearga la medicul sau de familie si apoi la cardiolog, care i-a recomandat vizita de urgenta la un neurolog.

https://youtu.be/Rmp4AShqYuQ

Ecografia Doppler ajută în prevenirea și diagnosticarea precoce a AVC-ului, Citește mai mult aici!

 

Asa a ajuns la Neuroaxis, unde doctorul Dan Mitrea, in urma investigatiilor pe care le-a facut pe baza simptomelor descrise de artista, i-a prescris un tratament care in doar o saptamana a avut rezultate pozitive. „Acest accident vascular vine hoteste. Recomandarea mea este ca fiecare persoana sa-si faca analizele din sase in sase luni. Domnul doctor si-a dat seama ce am si mi-a prescris tratament. Acum mi-am revenit si sunt foarte atenta”, povesteste Irina Loghin.

Indragita cantareata de muzica populara isi aminteste de fosti colegi de scena care au murit subit in urma unui accident vascular cerebral, din cauza lipsei de informatii asupra subiectului, ca in cazul Ilenei Sararoiu. Insista asupra importantei preventiei in cazul unui accident vascular cerebral si indeamna la efectuarea controlului neurologic bi-anual, dar si la o mai buna informare medicala la nivel national. „Ar trebui sa se introduca in scoli acest control medical si sa se explice ce este cu el. Am vazut cazuri de accident vascular la varste foarte tinere”, mai spune Irina Loghin.

Află cum îți poți reveni după un AVC. Click aici!

 

La randul sau, medicul neurolog Dan Mitrea atrage atentia asupra preventiei, atat prin metoda investigatiei clinice, dar si prin preventia secundara, unde pacientul joaca un rol important: „Ca sa aiba grija de sanatatea lui, mai ales dupa un AVC, pacientul trebuie sa nu fumeze, sa nu manance grasimi sau sarat, sa-si controleze tensiunea arteriala si nivelul zaharului in sange si sa faca sport. In esenta sa aiba un stil de viata echilibrat”.

Oamenii cred ca nu o sa li se intample lor o boala grava. Isi spun in general „eu nu o sa fiu bolnav”, insa accidentul vascular cerebral nu tine cont de varsta, statut social sau faima. Apare „hoteste”, dupa cum spune Irina Loghin.

Află cum poți recunoaște rapid un AVC prin metoda FAST. Click aici!

Last Updated on October 9, 2020

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Cât poți trăi cu Parkinson. Tot ce trebuie să știi despre simptomele timpurii și evoluția bolii

Afectiuni si tratamente

1 minut, 1 zi, 1 newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul „1 minut pentru sanatatea creierului” si vei primi  in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

Ne propunem sa livram informatiile de care ai nevoie intr-un limbaj simplu, non-medical si sa te provocam sa fii atent la micile detalii care pot fi trecute cu vederea, dar care spun foarte mult.

Parerea dumneavoastra conteaza foarte mult pentru noi si de aceea dorim sa ne ajutati sa imbunatatim serviciile prin adaugarea unei recenzii.

keyboard_arrow_up