îndrăznește să fii mamă!


Stim ca temerile unei femei atunci cand se pregateste sa devina mama sunt multiple, acestea sunt amplificate atunci cand se confrunta cu afectiuni cronice. Mai mult decat atat, in lipsa unor informatii medicale corecte, un numar considerabil de romance renunta la visul lor, descurajate.

INDRAZNESTE SA FII MAMA! este prima campanie de informare si sprijin pentru mamici si viitoare mamici cu afectiuni neurologice, psiho-emotionale si reumatologice.

Afecțiuni


Afectiunile cronice pot crea anumite bariere in calea fericirii oricui, cu atat mai mult in calea femeilor care vor sa aiba un copil. Neuroaxis impreuna cu Bebe Tei, Miruna Ioani de la SiBlondeleGendesc.ro si Mihai Bran de la Atlas Help doresc sa vina in sprijinul femeilor si cuplurilor care doresc sa aiba o sarcina reusita si sa ii ajutam sa depaseasca orice greutate ivita cu informatii corecte, coerente si personalizate.

Indiferent de natura afectiunilor, neurologice, pshio-emotionale sau reumatologice trebuie sa stiti ca exista solutii si exista cineva care sa va fie alaturi.

Epilepsia si sarcina

Epilepsia este una dintre patologiile cel mai des intalnite la persoanele de varsta fertila. Cu toate acestea in jur de 90% dintre femeile cu epilepsie care raman insarcinate vor da nastere unor copii normali. In cele ce urmeaza vom discuta care anume sunt pasii care trebuie urmati inainte de sarcina, pe timpul sarcinii si dupa nastere.

Urmariti o discutie deschisa intre dr. Irina Popa, medic specialist neurolog, cu specializare in epileptologie si Miruna Ioani de la siblondelegandesc.ro.

Mai multe informatii in curand….

Scleroza multipla si sarcina

Scleroza multipla este o boala autoimuna ce afecteaza sistemul nervos central, mai precis creierul si maduva spinarii. Pacientii diagnosticati cu aceasta boala se confrunta cu multe incercari in viata de zi cu zi, datorate unor simptome precum amorteala, intepeneala, spasme musculare, ameteala, tulburari emotionale, precum si dificultati de concentrare si organizare.

O intrebare ce apare des este daca respectivele persoane pot ramane insarcinate si pot duce cu succes la bun sfarsit o sarcina. Raspunsul este pozitiv, insa exista factori ce trebuie luati in considerare la fiecare pas.

Urmariti o discutie deschisa intre dr. Cristina Hertea, medic specialist neurolog si Miruna Ioani de la siblondelegandesc.ro.

Mai multe informatii in curand…

Afectiunile reumatologice si sarcina

Femeile care sufera de boli reumatologie, inclusiv lupus eritematos sistemic (LES), poliartrita reumatoida (PR), spondilita anchilozanta (SA), artropatia psoriatica, vasculita, sindromul antifosfolipidic (SAFL) si alte conditii reumatologice se pot confrunta cu anumite provocari in timpul unei sarcini.

Urmariti o discutie deschisa intre dr. Vasilia Iorgoveanu, medic specialist reumatolog si Miruna Ioani de la siblondelegandesc.ro.

Mai multe informatii in curand…

Lupus si sarcina

Mai multe informatii in curand…

Poliartrita reumatoida si sarcina

Mai multe informatii in curand…

Spondilita anchilozanta si sarcina

Mai multe informatii in curand…

Vasculita si sarcina

Mai multe informatii in curand…

Afectiuni psiho-emotionale

Un numar semnificativ de oameni se lupta cu tulburari emotionale precum anxietatea sau depresia in anii premergatori deciziei de a deveni parinti. Uneori pentru femeile ce au reusit sa treaca peste aceste probleme perioada sarcinii le poate reactiva.

Tulburarile psiho-emotionale nu trebuie neglijate nici inainte, nici in timpul si nici dupa sarcina.

Urmariti o discutie deschisa intre dr. Catalina Hogea, medic specialist psihiatru si Miruna Ioani de la siblondelegandesc.ro.

Urmariti o discutie deschisa intre dr. Mihai Bran, medic specialist psihiatru si Miruna Ioani de la siblondelegandesc.ro.

Mai multe informatii in curand…

Anxietatea si sarcina

Sarcina este, pentru cele mai multe dintre femei, un eveniment placut si mult asteptat, dar nelipsit de emotii si uneori chiar de anxietate.

Mai multe informatii in curand…

Depresia si sarcina

Desi cea mai cunoscuta forma de depresie asociata cu sarcina este depresia post-partum, nu trebuie sa neglijam depresia ce poate aparea in orice moment pe parcursul sarcinii sau inainte de aceasta, fie ca vorbim de depresia legata de dificultatile de conceptie, fie depresia deja instalata anterior acestui moment.

Mai multe informatii in curand…

Tulburarile psihotice si sarcina

Un subiect mai putin abordat in mass-media este acesta al sarcinii in randul femeilor ce sufera de tulburari psihotice sau care pot asocia elemente psihotice, aici ne referim la schizofrenie, tulburare schizo-afectiva, tulburare afectiva bipolara cu elemente psihotice, ca sa le numim pe cele mai frecvente. Acestea sunt afectiuni cronice cu debut la varste tinere, vorbim deci despre femei aflate la varste fertile.

Mai multe informatii in curand…

Ne mandrim cu echipa noastra


Va prezentam echipa noastra de profesionisti, doctori dedicati si cu pregatire exceptionala.

Dr. Cristina Hertea

Scleroza Multipla

Dr. Cristina Hertea este medic specialist neurologie, cu competente in ultrasonologie Doppler si cu supraspecializare in Scleroza Multipla, in cadrul clinicii Neuroaxis.

Dr. Vasilia Iorgoveanu

Reumatologie

Dr. Vasilia Iorgoveanu este medic specialist reumatologie  supraspecializata in ecografie musculoscheletala si in boli auto imune, in cadrul clinicii Neuroaxis.

Dr. Mihai Bran

Psihiatrie

Dr. Mihai Bran este medic primar psihiatrie cu competente in psihoterapie si cofondator al platformei ATLAS Help.

Dr. Irina Popa

Epilepsie

Dr. Irina Popa este medic specialist neurologie supraspecializata in epileptologie si cu competente in electroenefalografie in cadrul clinicii Neuroaxis, sub indrumarea doamnei dr. Ioana Mindruta.

Dr. Catalina Hogea

Psihiatrie

Dr. Catalina Hogea este medic specialist psihiatrie cu competente in psiho-terapie in cadrul clinicii Neuroaxis.

Conferința

“Îndrăznește să fii mamă!”


Pentru ca sigur ai multe intrebari si vrei sa afli raspunsurile de la specialisti, te invitam la primul workshop gratuit dedicat femeilor care sufera de afectiuni cronice si vor sa devina mame.

Rezerva un loc folosind formularul de inscriere de mai jos. Locurile sunt limitate!

Pe 17 ianuarie 2019, incepand cu ora 17.00, Clinica Neuroaxis, impreuna cu BEBE TEI si Atlas – atlashelp.net, organizeaza in SUN PLAZA, piateta din fata restaurantului Marty, la etajul 1, workshop-ul INDRAZNESTE SA FII MAMA!

Evenimentul va fi moderat de Miruna Ioani de la SiBlondeleGandesc.ro.

 

Partenerii nostri