Gerul poate sa agraveze afectiunile neurologice

In lunile reci ale anului, in special in zilele cu temperaturi negative, bolnavii cu afectiuni cronice sunt extrem de vulnerabili. Dintre acestia, categoria cu cele mai mari probleme sunt cei cu probleme neurologice care pot experimenta ameteli, spasme sau dureri ce ii pot scoate chiar si din activitate.

Conform britanicilor de la brainandspine.org.uk acestea sunt bolile cele mai afectate de temperaturile scazut:

Nevralgia de trigemen

Expunerea la frig accentueaza la acesti bolnavi simptomele, ceea ce ii face sa simta dureri mult mai mari decat in mod obisnuit. Asta pentru ca sistemul nervos al acestor bolnavi nu fac fata cu brio schimbarilor bruste de temperatura. De cele mai multe ori cei care sufera de nevralgie de trigemen se simt obositi sau letargigi daca este prea cald sau au dureri atroce atunci cand este prea frig.

event

Fii atent la ce simptome ai!Fa-ti o programare la neuroaxis

Scleroza multipla

Pacienti diagnosticati cu scleroza multipla pot suferi, din cauza temperaturilor scazute, spasme musculare care pot face dificile miscarea sau alte actiuni de rutina. O alta problema a acestor pacienti este faptul ca din cauza sclerozei multiple, sistemul lor imunitar este mult mai vulnerabil, ceea ce inseamna ca pot contracta virusuri, printre care chiar gripa, mult mai usor decat restul populatiei. Din acest motiv, preventiv, acestor bolnavi li se recomanda evitarea spatiilor aglomerate.

Tulburari de miscare

Pentru pacientii cu tulburari de miscare nu doar frigul este un pericol ci si drumurile inghetate si alunecoase reprezinta o primejdie. Pentru acestia, mentinerea echilibrului este extrem de dificila chiar si in conditii normale, astfel ca deplasarea in conditii de inghet este aproape imposibila. De aceea, specialistii recomanda ca deplasarea lor sa se reduca la minimum pentru a evita eventuale fracturi.

Incapacitate de percepere a frigului

Exista afectiuni neurologice care au ca efect tocmai incapacitatea de a percepe diferentele de temperatura. Astfel, din cauza afectarii celulelor nervoase, organismul nu va fi capabil sa inregistreze, ”sa traduca” si sa adapteze organismul la temperaturile reale de afara, punandu-le viata in pericol.

Protejeaza-te de ger si de consecintele sale daca esti un pacient neurologic. 

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up