27.02.2018

General

27.02.2018 General

In lunile reci ale anului, in special in zilele cu temperaturi negative, bolnavii cu afectiuni cronice sunt extrem de vulnerabili. Dintre acestia, categoria cu cele mai mari probleme sunt cei cu probleme neurologice care pot experimenta ameteli, spasme sau dureri ce ii pot scoate chiar si din activitate.

Conform britanicilor de la brainandspine.org.uk acestea sunt bolile cele mai afectate de temperaturile scazut:

Nevralgia de trigemeni. Expunerea la frig accentueaza la acesti bolnavi simptomele, ceea ce ii face sa simta dureri mult mai mari decat in mod obisnuit. Asta pentru ca sistemul nervos al acestor bolnavi nu fac fata cu brio schimbarilor bruste de temperatura. De cele mai multe ori cei care sufera de nevralgie de trigemeni se simt obositi sau letargigi daca este prea cald sau au dureri atroce atunci cand este prea frig.

Scleroza multipla. Pacienti diagnosticati cu scleroza multipla pot suferi, din cauza temperaturilor scazute, spasme musculare care pot face dificile miscarea sau alte actiuni de rutina. O alta problema a acestor pacienti este faptul ca din cauza sclerozei multiple, sistemul lor imunitar este mult mai vulnerabil ceea ce inseamna ca pot contracta virusuri, printre care chiar gripa, mult mai usor decat restul populatiei. Din acest motiv, preventiv, acestor bolnavi li se recomanda evitarea spatiilor aglomerate.

Tulburari de miscare. Pentru pacientii cu tulburari de miscare nu doar frigul este un pericol ci si drumurile inghetate si alunecoase reprezinta o primejdie. Pentru acestia, mentinerea echilibrului este extrem de dificila chiar si in conditii normale, astfel ca deplasarea in conditii de inghet este aproape imposibila. De aceea, specialistii recomanda ca deplasarea lor sa se reduca la minimum pentru a evita eventuale fracturi.

 Incapacitate de percepere a frigului. Exista afectiuni neurologice care au ca efect tocmai incapacitatea de a percepe diferentele de temperatura. Astfel, din cauza afectarii celulelor nervoase, organismul nu va fi capabil sa inregistreze, ”sa traduca” si sa adapteze organismul la temperaturile reale de afara, punandu-le viata in pericol.

Calendar Make a appointment

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Subscribe to our newsletter: