Durerea de spate ca simptom

Durerea de spate, indiferent de disconfortul pe care il provoaca, nu este in sine o cauza pentru o interventie chirurgicala. Dar daca durerea de spate devine un simptom pentru o alta afectiune, o cauza in sine, atunci medicul va lua in calcul si interventia chirurgicala, in functie de gravitatea fiecarui caz.

Cand este durerea de spate un simptom?

In cele mai multe cazuri, o durere de spate nu ascunde ceva mai grav, ci este doar rezultatul oboselii si a pozitiei incorecte a corpului. Daca adopti o serie de masuri pentru a o ameliora, fie ca este lombara, cervicala sau toracica, durerea de spate va disparea in cateva saptamani. Dar sunt si cazuri in care durerea de spate poate indica o afectiune mai grava, care necesita atentia imediata a medicului. Daca durerea de spate este insotita de unul sau mai multe simptome, fa-ti o programare la doctor:

  • Amortire sau senzatie de furnicatura in zona organelor genitale
  • Probleme urinare
  • Pierderea controlului asupra vezicii urinare sau a intestinelor
  • Dureri in piept
  • Febra
  • Pierdere subita in greutate
  • Aparitia unei umflaturi sau a unei diformitati in zona spatelui

Cand este recomandata o operatie la spate, adica la coloana vertebrala?

Poti ajunge la operatie daca, in urma masurilor luate, ca de exemplu exercitii fizice specifice zonei care doare, masaj sau imbunatatirea stilului de viata, durerea nu dispare sau chiar se inrautateste, iar medicul neurochirurg decide asta.

Operatia la coloana vertebrala este o procedura delicata, care trebuie sa fie ultima solutie pentru afectiunea ta, dupa ce alte forme de tratament au fost epuizate. Decizia si planul interventiei sunt stabilite de doctorul neurochirurg, singurul care poate determina gravitatea situatiei tale.

Operatia la coloana vertebrala are doua cauze principale, conform specialistilor:

  1. Presiune exercitata asupra nervilor din jurul coloanei sau asupra dura mater, membrana care protejeaza coloana vertebrala si terminatiile nervoase.
  2. Durere de spate cauzata de un spasm muscular sau o durere mecanica. Spasmul muscular este o contractie involuntara a unui muschi sau grup de muschi, in timp ce durerea mecanica nu are nicio legatura cu spasmul muscular si este o durere profunda care imobilizeaza intregul corp.
event

Fii atent la ce simptome ai!Fa-ti o programare la neuroaxis

Tipuri de operatii la spate (la coloana vertebrala)

Problemele care se manifesta prin dureri de spate si care pot necesita o interventie chirurgicala la spate sunt deteriorari ale nervilor vertebrali, tumori spinale, infectii sau diformitati. Tipurile cele mai frecvente de operatii la spate ( la coloana vertebrala), care pot fi facute si in cadrul clinicii Neuroaxis sunt:

Hernia de disc sau disectomia

Presupune indepartarea unui disc sau a unei portiuni de disc degenerativ. Operatia de hernie de disc poate fi:

  •       Hernie de disc dorsala
  •       Hernie de disc cervicala
  •       Hernie de disc la un nivel

Stenoza de canal medular sau laminectomie

Este realizata pentru extinderea canalului spinal, prin eliminarea unei parti sau a intregului os vertebral. In functie de locul unde se produce afectiunea, interventia poate fi:

  •       Cervicala
  •       Dorsala
  •       Lombara

Vertebroplastia

Corecteaza o serie de deformari ale coloanei si poate restabili inaltimea optima a coloanei. Este o interventie minim invaziva, cu risc redus de complicatii. Vertebroplastia reface fracturile vertebrale prin compresie.

Spondilolisteza sau fuziunea spinala

Se realizeaza atunci cand este nevoie ca doua vertebre sa fie reconectate.

Tumori ale coloanei vertebrale

Reprezinta o excrescenta si se pot forma in canalul spinal (tumori spinale) sau la nivelul vertebrelor (tumori vertebrale), putand fi maligne sau benigne.  

Daca ai dureri de spate care persista de mai mult timp si nu dau semne de estompare in ciuda faptului ca le tratezi, este cazul sa-ti faci o programare pentru un consult medical. Vino la clinica Neuroaxis pentru a afla cauza durerii tale de spate si pentru a primi un diagnostic promt si un plan de tratament adecvat afectiunii tale.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Cât mai trăiești după un AVC și cum se schimbă viața după un accident vascular cerebral

Afectiuni si tratamente
Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up