De ce apare durerea de cap in spate?

Autor: Dr. Mihai Ionescu

Despre autor

Atunci cand apare o durere de cap in spate, senzatia este atat de puternica, incat simti ca ai suferit o trauma craniana. Durerea de cap in spate este intepatoare, inabusitoare si difera de durerile de la ceafa, atat ca mod de manifestare, cat si din punctul de vedere al cauzelor care le provoaca. Pentru medicul neurolog care efectueaza consultul este foarte importanta localizarea durerii de cap, pentru a identifica corect cauzele si a oferi tratamentul necesar.

Cauzele durerii de cap in spate

Durerea resimtita in spatele capului poate fi cauzata de afectiuni ale vaselor de sange, a muschilor, a urechilor sau ochilor.

Durere care iradiaza de la articulatiile gatului

Atunci cand avem gatul incordat sau intepenit, poate fi resimtit ca o durere in spatele capului. Cateodata poate fi vorba despre o articulatie situata imediat sub craniu (articulatia atlanto – occipitala), care poate provoca o durere profunda, asemanatoare unei tensiuni, care poate iradia pana spre tample.

event

Fii atent la ce simptome ai! Fa-ti o programare la neuroaxis

Presiunea atmosferica

Durerea resimtita in spatele capului poate fi resimtita cand presiunea atmosferica scade spontan sau pentru ca suntem la mare altitudine. Este o durere pulsatila si severa. 

Hipotensiune intracraniana spontana

Durerile din spatele capului acompaniate de dureri de gat pot fi provocate de hipotensiune intracraniana spontana, cauzata la randul sau de o presiune scazuta a lichidului cefalorahidian. Simptomele care indica aceasta cauza sunt ameliorararea durerii atunci cand te intinzi, dar agravarea ei atunci cand:

  • Esti in pozitie verticala
  • Tusesti sau stranuti
  • Faci efort. 

Stres

Durerea de cap in spate poate sa apara ca raspuns la o situatie stresanta pe care o traversezi. Se resimte ca o presiune si o durere inabusita.  

Daca durerea de cap din spate este localizata in partea stanga sau dreapta, este posibil sa fie provocata de o infectie a urechii, dintilor sau ganglionilor. Daca durerea este asociata cu tensiune musculara la nivelul gatului, este posibil sa fie rezulatul somnului intr-o pozitie incorecta. 

Totodata, durerea de cap in spate poate fi provocata de o migrena sau de o cefalee de tensiune sau chiar de probleme la nivelul coloanei vertebrale. Pentru a identifica motivele pentru care apare si pentru a o trata corect, recomandam o consultatie de neurologie la clinica Neuroaxis.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up