De ce durează consultația de neurologie atât cât este necesar la Neuroaxis?

La Neuroaxis nu ne grăbim. Ne luăm timpul necesar să înțelegem, să discutăm și să tratăm. Există foarte multe afecțiuni neurologice care au la bază aceleași simptome. Timp mai mult petrecut cu un pacient înseamnă o înțelegere mai bună a bolii de ambele părți.

„Un pacient care intelege bine un diagnostic si intelege bine ce urmeaza este mult mai probabil sa adere la un tratament. Iar aderenta pacientului se castiga prin incredere, comunicare si dialog.

De aceea, consultatia neurologica de 1 ora vine atat in ajutorul medicului, sa-si intelega mai bine pacientul si sa-i castige increderea, dar si a pacientului, care astfel are timp sa ceara toate explicatiile suplimentare de care are nevoie.

Pana la urma creierul nu este un organ pe care sa il putem investiga cu ochul liber asa cum facem cu pielea, de exemplu. Asa ca punem foarte multe intrebari ca sa fim siguri ca avem raspunsul corect inainte de a formula un diagnostic”.
Dr. Dan Buzoianu
Medic neurolog in clinica Neuroaxis

Programează-te acum!

Consultația de neurologie la Neuroaxis durează atât cât este necesar

Credem ca pacienții au nevoie de mai mult timp petrecut cu doctorul lor pentru a putea înțelege și explica mai bine afecțiunea cu care se confruntă. Unii dintre pacienți vin în cabinet cu simptome și cu afecțiuni mai ieșite din comun, mai greu de înțeles, pentru care e nevoie în primul rând de timp pentru a fi înțelese corect.

Beneficiile pacientului

Beneficiile medicului​

Consultații de neurologie la Neuroaxis

Consultațiile de neurologie realizate la Neuroaxis sunt un efort colectiv al întregii echipe de medici, supraspecializate în toate ramurile neurologiei și în specializările conexe neurologiei și se referă la toate tipurile de afecțiuni ale sistemului nervos:

  • Neurovasculare
  • Epilepsie
  • Autoimmune
  • Degenerative
  • Neuro-oncologice
  • Tulburări de mișcare
  • Migrene și algii faciale
  • Somnologie
  • Afecțiuni ale SNP
 
dr dan mitrea
„In cazul unei consultatii de neurologie ne putem confrunta cu o afectiune mai putin intalnita, care necesita mai mult timp si pentru noi medicii, sa o descifram, dar si pentru pacienti sa le-o traducem si sa explicam ce inseamna, ce presupune, ce urmeaza. Cu cat ne petrecem mai mult timp cu pacientul, mai ales la o prima vizita, cu atat cresc sansele ca, pe baza relatiei de intelegere si incredere care se formeaza sa mergem spre un rezultat pozitiv”.
Dr. Dan Mitrea
Mmedic neurolog si fondatorul clinicii Neuroaxis

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări

    Ce spun pacienții tratați de noi?

    Am venit la Neuroaxis pentru ca aveam dureri de cap frecvente si foarte severe. Nu m-am asteptat ca pentru acest simptom doctorul sa aloce o ora de consultatie, dar ma bucur ca a facut-o. I-am povestit de cand au inceput sa apara, unde se simte durerea, care este stilul meu de viata. Pe baza celor spuse de mine si a examenului clinic, doctorul Dan Buzoianu m-a indemnat sa fac o investigatie imagistica in urma careia a depistat un vas de sange rupt in creier. Riscam sa fac un AVC in orice moment daca nu veneam la o consultatie de neurologie pentru ca ma durea capul.
    Violeta
    *Disclaimer: Parerile apartin intru totul pacientilor nostri, iar tratamentele, precum si rezultatele vor diferi in functie de fiecare caz in parte. 
     

    Programează-te acum!

    ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE CONSULTAȚIE ÎN NEUROLOGIE

    Consultatia de neurologie durează atât timp cât este necesar.

    În funcție de fiecare situație individuală, diagnosticul poate fi primit pe loc sau după realizarea mai multor investigații și analize ori după consultarea cu restul echipei de neurologi sau medici din alte specializări.

    Pregătirea pentru o consultație de neurologie nu implică nimic special. Este important ca pacientul să aibă la el documente sau investigații medicale anterioare consultului, care pot ajuta la stabilirea mai exactă a unui diagnostic. De asemenea, medicul poate solicita informații despre istoricul medical al familiei apropiate, tot cu scopul de a completa tabloul clinic.

    În funcție de afecțiune, este bine ca pacientul să fie îmbrăcat în haine lejere care să îi permită medicului să efectueze examenul neurologic, care poate include inclusiv palparea sau atingerea membrelor superioare sau inferioare, testarea reflexelor, studierea mersului si asa mai departe.

    În situațiile în care medicul neurolog constată nevoia de investigații sau analize suplimentare ori evaluări în alte specializări, acestea se pot realiza în cadrul clinicii sau prin cadrul clinicii, ca și manager de caz. Astfel, putem realiza în clinica Ecografii Doppler cervico-cerebrale, ecocardiografii, ecografii de țesuturi moi și musculoscheletale, EMG, EEG, EKG, PSG, imagistică medicală: RMN și CT, analize medicale, testări genetice (Alzheimer, oncologie, boli psihice etc.).

    Prin rețeaua de colaboratori și parteneri Neuroaxis putem realiza imagistica medicala – angiograme etc.

    Google Reviews

    Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

    Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

    Adauga o recenzie

    Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

    Și vei primi direct în inbox informații esențiale din sfera sănătății creierului.

    keyboard_arrow_up