Programează-te acum!

Atacul de panica, un semnal de alarma

Ti se taie respiratia. Inima bate puternic. Picioarele sunt grele. Ai senzatia ca nu mai poti respira si se instaleaza o teama profunda de moarte sau de nebunie. Manifestarea somatica a acestei senzatii este atat de puternica incat crezi ca poti face in orice moment un infarct. Psihologic, simti ca ai pierdut controlul asupra propriei persoane si pentru cateva minute nu mai ai nici un reper. Ai un atac de panica. Atacul in sine, nu e grav. Dar, ce ascunde el de fapt?

Ce sunt atacurile de panica?

Atacurile de panica sunt episoade subite de frica intensa, care par de necontrolat. Sunt acompaniate de simptome fizice precum batai de inima puternice, respiratie sacadata sau greata, si apar fara sa te astepti in situatii care nu prezinta nici un risc real. In cele mai multe cazuri, persoanele care traverseaza un astfel de episod nu sunt constiente de factorul dezechilibrant care le provoaca un astfel de moment.


Atacurile de panica fac parte din categoria tulburarilor anxioase si, daca se repeta in mod frecvent, pot afecta serios calitatea vietii si capacitatea unei persoane de a fi functionala social sau profesional. Pentru a fi diagnosticata tulburarea de panica, pacientii trebuie sa aiba mai multe atacuri de panica precedate de urmatoarele comportamente:

✓ Ingrijorare cu privire la concecintele atacului (pierderea controlului, infarct miocardic, insuficienta respiratorie)

✓ Vizite repetate la medic pentru asigurarea ca nu au afectiuni organice care sa ii provoace simptome similare atacurilor de panica

✓ Evitarea situatiilor despre care pacientul crede ca i-ar putea provoca un atac de panica

✓ Teama de a sta singur

✓ Teama de un nou atac

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari

Simptomele atacului de panica

Daca starile de panica pe care le traiesti intra in categoria atacului de panica, inseamna ca experimentezi cel putin 4 dintre urmatorele simptome, care apar brusc si escaladeaza in intensitate pe durata a aproximativ 10 minute:

 

Programează-te acum!

Cu ce afectiuni de sanatate poate fi asociat atacul de panica?

Desi in cele mai multe cazuri un atac de panica semnaleaza un dezechilibru la nivel emotional sau un stil de viata nesanatos, sunt cazuri in care atacul de panica este provocat de un dezechilibru intre substantele chimice eliberate de creier. Acesta, la randul sau, poate fi provocat de tulburari neurologice sau disfunctii tiroidiene. Cele mai frecvente afectiuni asociate cu un atac de panica sunt:

 

Cum faci fata unui atac de panica?

Atacurile de panica se pot vindeca odata ce ai identificat cauza care le provoaca. Daca atacul de panica nu este provocat de o cauza medicala biologica, varianta care este exclusa prin analize de baza, pacientul va fi indrumat catre un psihiatru sau psiholog care il poate ajuta sa identifice cauzele atacului.

In prima faza, poti incerca sa reduci riscul de atac de panica, prin:

In al doilea rand, poti sa mergi la medicul tau de familie care sa faca o serie de analize de baza si de sange, pentru eliminarea oricarei cauze de natura organica.

Al treilea pas il reprezinta vizita la cabinetul medicului psiholog sau psihiatru care te poate ajuta prin terapie, si in cazurile care o cer, cu tratament medicamentos, sa elimini atacurile de panica din viata ta.

La Neuroaxis, beneficiezi de consultatie de psihiatrie la pretul de 190 de lei

Ce trebuie sa stii inainte de consultatie?

Programează-te acum!

Tratam atacul de panica cu seriozitate la Neuroaxis

La Neuroaxis, vei beneficia de ajutorul si indrumarea Doctorului Catalina Hogea, medic specialist psihiatru, cu competente in psihoterapie, care va fi alaturi de tine pe tot parcursul procesului de vindecare. Doamna Doctor va sti sa te ghideze spre sursa dezechilibrului tau intern care produce atac de panica si sa te ajute sa-l elimini din viata ta.

 

Catalina Hogea ofera consultatii de psihiatrie, consiliere psihologica, psihoterapie individuala si de cuplu. Este un doctor care vorbeste deschis despre sanatatea mintala la romani, despre cum sunt percepute si abordate problemele psihologice sau psihiatrice in societate si despre efectele benefice ale psihoterapiei.

 

Catalina Hogea este implicata intr-o serie de campanii de constientizare a problemelor de sanatate mintala si isi propune sa ajute pacientii care au nevoie de asistenta psihologica.

 

Afla ce incearca sa-ti transmita corpul si creierul cand ai un atac de panica. In loc sa intri in panica, vino la clinica Neuroaxis sa tratam impreuna dezechilibrul care te afecteaza.

Ce spun pacientii tratati de noi?

Am ajuns la cabinetul doamnei Doctor Catalina Hogea dupa 8 luni in care am avut atacuri de panica de doua sau trei ori pe saptamana. Am ajuns la urgenta, mi-am facut analizele, totul era normal. Doamna Doctor m-a ajutat sa-mi dau seama care a fost cauza care le-a provocat, deterioarea relatiei cu sotul meu, si m-a indrumat cu atentie si grija spre depasirea impasului din viata mea.
Ioana
Nu am stiut ca atunci cand nu mai pot sa respir si imi bate inima tare, am un atac de panica. Am ajuns la Doamna Doctor Catalina Hogea, cu ajutorul careia am inteles ca evenimentele recente din viata mea mi-au provocat intr-un mod incontrolabil frica de moarte. Am inceput pshihoterapia cu dansa si cand am inceput sa-mi tin sub control frica irationala, atacurile de panica au disparut.
Mihai
*Disclaimer: Parerile apartin intru totul pacientilor nostri, iar tratamentele, precum si rezultatele vor diferi in functie de fiecare caz in parte. 
 

CONTACT:

SC Neurocity SRL – CUI 36997659 – J8/170/2017

 

M: 021 9965
T: 031 425 1825

 

Adresa: Strada Iordache Golescu, nr. 17 

Cod 011302, Sector 1, Bucuresti, ROMANIA

 

Mail: contact@neuroaxis.ro  

 

Program Neuroaxis:

Luni – Vineri: 09:00 – 19:00