5 simptome care iti pot indica prezenta unei tumori cerebrale

Autor: Dr. Dan Mitrea

Despre autor

Medicii specialisti in neurochirurgie spun ca o tumora la cap care se dezvolta foarte lent poate trece neobservata timp de ani intregi. Din fericire, la momentul actual, exista numeroase consultatii si analize cu aparate performante in domeniul neurochirurgiei care ne pot ajuta sa depistam devreme o astfel de boala.

In primul rand, trebuie sa stim ca exista mai multe tipuri de tumori cerebrale, respectiv cele benigne, adica necanceroase si cele maligne, adica canceroase. Totodata, tumorile pot fi localizate in creier si se numesc tumori cerebrale primare sau pot avea originea in alte organe ale corpului si sunt denumite tumori cerebrale secundare sau metastatice. Maniera in care o astfel de tumora la cap poate afecta sistemul nervos tine foarte mult de amplasarea acesteia in organism, dar si de nivelul de dezvoltare. Prin urmare, la orice semn de dezechilibru, la o durere de cap accentuata, daca simti ca ai probleme de mobilitate in brate sau picioare, ar fi bine sa te adresezi medicului pentru ca acesta sa vada exact care e problema si daca e vorba sau nu de o tumora cerebrala (tumora la cap).

Simptome de care sa tii cont

Dureri de cap, in primul rand

Daca observi ca incepi sa ai dureri de cap din ce in ce mai dese, ar trebuie sa mergi la un medic specialist in neurochirurgie. Migrenele sau durerile de cap accentuate pot fi semnul unei tumori cerebrale (tumora la cap) care apasa pe tesutul delicat al creierului. De regula, potrivit neurochirurgilor, durerile de cap sunt mai pregnante in momentul in care te trezesti si se diminueaza pe parcursul zilei. Insa, daca situatia se repeta, iar durerile de cap nu trec in mod natural, este recomandat sa iti programezi o consultatie la un medic neurolog.

event

Fii atent la ce simptome ai! Fa-ti o programare la neuroaxis

Probleme de vedere si de auz

O vedere in ceata poate fi si ea simptomul unei presiuni intracraniene. O cercetare realizata de departamentul de neurochirurgie al Universitatii din Pittsburgh din statele Unite ale Americii arata ca si pierderea brusca a vederii sau probleme cu vederea periferica sunt alte simptome ce ar putea indica existenta unei tumori cerebrale (tumora la cap).

Pierderea capacitatii de miscare intr-un brat sau picior

Daca ai probleme de mobilitate in general si, mai ales, daca acestea se manifesta pe o singura parte a corpului, respectiv intr-un brat si/sau intr-un picior, trebuie sa iei in calcul faptul ca aceasta situatie poate fi, de asemenea, rezultatul presiunii intracraniene exercitate de o tumora cerebrala. Orice probleme de deplasare, chiar daca vorbim de faptul ca sunteti mai impedicat decat de obicei sau chiar de stari de ameteala in momentul deplasarii ar trebui sa va dea de gandit.

Probleme cu echilibrul

Daca intampini stari de ameteala mai dese decat de obicei, care te impiedica sa iti desfasori activitatile zilnice, sau daca te simti dezorientat si ai probleme in a localiza exact unde esti sau daca, pur si simplu, simti ca iti e dificil sa stai pe propriile picioare, inseamna ca e posibil sa ai probleme de echilibru.Toate aceste simptome pot fi, de asemenea, rezultatul presiunii asupra creierului exercitate de o tumora la cap.

Apoplexie sau convulsii

Aparitia unor atacuri de apoplexie sau chiar a unor convulsii in conditiile in care nu te-ai mai confruntat niciodata cu astfel de simptome trebuie, de asemenea, sa va dea de gandit serios si sa va faca sa puneti mana pe telefon pentru o programare la neurochirurg. Astfel de atacuri pot fi provocate de prezenta unei tumori la cap, care preseaza tesutul si deranjeaza impulsurile nervoase inspre si dinspre creier catre corp.

La orice semn sau simptom experimentat din cele de mai sus, recomandam consultatia de neurologie. Simptomele unei tumori cerebrale (tumora la cap) pot trece neobservate, dar pot fi reperate la timp de un expert in sanatatea creierului! Va asteptam la clinica Neuroaxis.

event

Fa-ti o programare la Neuroaxis

Alte Articole

Google Reviews

Părerea ta contează foarte mult pentru noi.

Ajută-ne să îmbunatățim serviciile prin adăugarea unei recenzii.

Adauga o recenzie

Abonează-te la newsletterul “1 minut pentru sanatatea creierului”

Și vei primi in fiecare zi de joi 3 sectiuni cu informatii despre un subiect de interes din sfera sanatatii creierului.

keyboard_arrow_up